Rendszerüzenet
2017. április 12.

A Szentírás vándorútja a Fehérgyarmati Református Egyházközségben

2017. április 3-án hétfőn érkezett a gyülekezetbe Penyigéről, Egresi Lászlóné lelkipásztor asszony és a gyülekezeti küldöttség kíséretével a Műemlék templomunkba a Vándorbiblia. Az Istennek házát korhű, 500 éves klenódiumokkal, és úrasztali terítőkkel díszítettük.

A gyülekezet tagjai olvasták fel az Ószövetségi Igerészeket, és hallgatták annak magyarázatát nagytiszteletű Némedi Gusztávtól. Az alkalom végén mindenki aláírhatta a Szentírás mellé odahelyezett emlékkönyvet.

alt

Ezek után útnak indult a Biblia a másik Fehérgyarmati templomba, a Harmadik Évezred Templomába. Itt is bemutatásra került: a gyülekezet gondnoka és gyülekezeti tagok szolgálatával felolvasásra került a kijelölt Újszövetségi szakasz. Ennek üzenetét szintén Némedi Gusztáv lelkipásztor tolmácsolta.

 alt 

Kedd reggel, mielőtt útjára indult volna a Biblia, a Kölcsey Ferenc Református Iskola tanulói is megismerkedhettek vele, és annak üzenetével.

 alt 

Áldott készülődés előzte meg a Szentírás érkezését, és fényt, felpezsdülést hozott a hét elején és az ünnep kezdetén. Bízunk benne, hogy ez az ünnepi alkalom szikrát gyújt az emberi szívekben, hogy vágyakozzunk még inkább megismerni az Istennek üzenetét a Szentírás olvasása által.

 alt 

alt

Petróczi Szabolcs
beosztott lelkipásztor
Fehérgyarmat