Rendszerüzenet
2017. április 12.

A Szentírás vándorútja a Rozsályi Református Egyházközségben

Március 18-án érkezett meg a rozsályi gyülekezetbe a Vándorbiblia. A gacsályi gyülekezetből jött a Bibliát hozó küldöttség Gyene Erzsébet gondnoknő vezetésével.

"A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere minden jó cselekedetre." 2Tim 3:16-17.

alt

A március 12-én tartott istentiszteleten ünnepi műsor keretében megemlékeztünk az 1848-49-es  forradalomról és szabadságharcról. Ez alkalommal ismételten meghirdettük a Vándorbiblia Rozsályba való érkezésének időpontját. Röviden ismertetésre került a Biblia története.

 alt 

560 évvel ezelőtt, 1457. márciusában jelent meg az első nyomtatott könyv, az ún. Gutenberg-Biblia. A legrégibb, első teljes magyar nyelvű Szentírás 1590-ben, Károlyi Gáspár fordítása nyomán készült el. Isten kegyelméből ma már mindenki kézbe veheti és olvashatja a Bibliát, Isten szent igéjét.

 alt 

"Ez támasza az aggoknak és ifjúnak vezér. Ez nap, mely fényes sugarát utunkra hinti el, ebből halljuk Jézus szavát, ez Istenhez emel."

 alt 

A Vándorbiblia átvételét Borbély Hajnalka nagytiszteletű asszony vezetésével a gyülekezet kórusának szereplése és Franczia Anikó tanárnő szavalata tette ünnepélyesebbé. (Reményik Sándor: A fordító)

alt

Szeretetvendégség keretében köszöntük meg a Szentírás Rozsályba való eljuttatását és átadását.

 alt 

"Boldog, aki olvassa és akik hallgatják e prófétálásnak beszédeit és megtartják azokat, amelyek megírattak abban: mert az idő közel van." Jelenések 1:3

alt

Békesség Istentől!

Sipos István helyettesítő ny. esperes

Kormos Sándor   gondnok