Rendszerüzenet
2017. április 10.

A Szentírás vándorútja a Penyigei Református Egyházközségben

Április 2-án, vasárnap, a megszokottnál kicsit többen gyülekeztünk egybe istentiszteletre a penyigei templomba, hiszen nagy napra virradtunk: hozzánk is megérkezett a Vándorbiblia.
 
alt
 
Fiatalok, férfiak és nők egyaránt részt vállaltak a felolvasásból. A gyülekezet áhítattal hallgatta az ismerős igéket Ruth könyvének 3. és 4. fejezetéből, valamint a Lukács evangéliuma 9.részének 28. versétől 66.verséig terjedő szakaszából.
 
 alt 
 
alt
 
Ugyanaz az ige volt, amit eddig is ismertek, de valahogy az a tudat, hogy ebből a Bibliából csak egy van, mert egyedi nyomtatású, és ez valamilyen módon a tiszántúli református gyülekezetek egységét is szimbolizálja, ünneppé emelte ezt az istentiszteleti alkalmat.
 
alt
 
Boldogan adtunk hálát, hogy még a mi időnkben megünnepelhettük a reformáció 500. esztendejét és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450.évfordulóját.
 
alt
 
Sok fotót is készítettünk, hogy majd dédunokáink is láthassák: mi ott voltunk! Az Úr áldását kérjük az igeolvasók, igehallgatók és az igehirdetők életére, szolgálatára! Soli Deo Glória!
 
Egresi Lászlóné
lelkipásztor