Rendszerüzenet
2017. április 04.

A Szentírás vándorútja a Tisztabereki Református Egyházközségben

Gyülekezetünkbe, erre a különleges alkalomra készített Szentírás Kishódosról érkezett. Kálmánné Szilvási Beáta lelkipásztor és Szilágyi Viktor gondnok a gyülekezet küldöttségével együtt hozták át Tisztaberekre.

2017. március 22-én, szerdán délután volt alkalmunk és lehetőségünk fogadni a Szentírást.

alt

Erre az alkalomra Isten egybehívta az ő népét és nem két külön gyülekezetként, hanem egy gyülekezetként, egy szívvel és lélekkel kitartóan részt vettünk az imádkozásban, éneklésben és az igehallgatásban.

alt

Isten élő, ható és mindent átformáló igéje az Ószövetségből Józsué 23-24. fejezetéből szólt hozzánk, az Újszövetségből pedig a Lukács evangéliuma 4, 1-30 terjedő versekből kereste a mi kegyelmes Urunk mindannyiunk szívét. A kísérő könyvbe pár gondolat megosztásával adtunk hálát a reformációért, hitvalló őseinkért és a TTRE fennállásának 450 évéért. Ezután minden jelenlévő aláírta ezt a könyvet. Alkalmunk végével pedig egy kis szeretetvendégség keretein belül alkalmunk nyílt arra, hogy még egymással is beszélgessünk ily módon is kifejezve az egy pásztor vezérlete alatt az egy nyájba való tartozás örömét.

alt

A Szentírást másnap gyülekezetünkből 8 fő kísérte át a szomszédos településre, Túrricsére. Imádságunkban hordozzuk továbbra is a Szentírás útját és kérjük Istent, hogy ez ne csak egy szép, de múló emlék legyen mindannyiunk szívében. A Szentírás ne csak egy könyv legyen a többi közül, hanem érezzük át mindannyian még jobban és még mélyebben, hogy  a Biblia az életet adó és reménységet tápláló, szabadító könyv. 

Gonda Viktor
lelkipásztor