Rendszerüzenet
2017. március 29.

A Szentírás vándorútja a Jánkmajtisi Református Egyházközségben

„A Biblia mindenkié!” – mi is kapcsolódtunk ehhez a jelmondathoz, hiszen az első osztályostól az idősebb, nyugdíjas generációig mindenki részt vett a Biblia olvasásában. Március 26-án érkezett hozzánk Jánkmajtisra a Vándorbiblia. 

Jánkmajtis két gyülekezet, de egy falu, így előbb a majtisi, majd pedig a jánki reformátusok vehették át a Bibliát.  A darnói gyülekezet küldöttsége hozta el és adta át nekünk. Követve a liturgiai javaslatot – több gyülekezeti tag is részt vett aktívan az istentiszteleten. Volt, aki Igét olvasott, volt, aki imádkozott és volt, aki a püspöki köszöntőt olvasta fel. Hálásak vagyunk ezért az alkalomért, elsősorban, hogy a Szentírást állította a középpontba, másodsorban pedig, hogy meglátogattuk egymást. Örömteli volt, amikor minket látogattak meg, és jó érzés volt nekünk menni és vinni, adni tovább a Bibliát.

alt

 alt 

Volt, aki most olvasott először Bibliát…

A hétfői napon a helyi általános iskolába érkezett a Vándorbiblia, ahol ökumenikus hittanórai alkalmon vehették kezükbe a Bibliát reformátusok és katolikus gyerekek egyaránt. Megdöbbentő élmény volt, hogy több 12-14 éves fiatal most olvasott először a Bibliából. Isten Igéjével feltöltődve vihettük tovább a Bibliát Jánkmajtisról Zsarolyánba.

 

Szabó Béla lelkész