Rendszerüzenet
2017. március 08.

A Szentírás vándorútja Csengerben és Szamosangyaloson

Csengerbe február 27-én a reggeli órákban érkezett az a Vándorbiblia, amely egy év alatt bejárja a Tiszántúli Egyházkerületet. A délelőtti órákban a csengeri műemlék templomban az úrasztalán tekinthették meg a helyi Makovecz Imre Általános Iskola hittanos gyermekei. E látogatásuk során került felolvasásra az újszövetségi Igeszakasz, és a gyermekek megismerhették a Biblia útját és a kezdeményezők szándékát ezzel kapcsolatosan. 

Délután a Méliusz Református Idősek Otthona lakói és dolgozói vehették kézbe a Bibliát és írhatták be nevüket az emlékkönyvbe. Hétfőn este pedig a gyülekezeti teremben istentisztelet keretében volt hallható Isten Igéje és az abból megszólaló magyarázat. 

Kedden délelőtt a helyi Ady Endre Gimnázium tanulói és az őket kísérő tanárok is megismerkedhettek a Vándorbibliával.

  

Március 3-án, pénteken az esti istentisztelet időpontjában érkezett a Biblia a Szamosangyalosi Református Egyházközségbe, melyet a Szamosbecsi Egyházközség küldöttsége hozott át a Szamos innenső partjára. Ez a kedves találkozás mindenki épülésére szolgált és így megvalósult az a szándék, amit ez a Biblia is reprezentál: kapcsolatot építeni egymással. Legyen áldás a Szentírás további útján is.

 

                                                                                               Dr. Tőkés Zoltán
lelkész