Rendszerüzenet
2017. március 07.

Spirituális elvonulás – presbiterekkel

A Hosszúpályi Református Egyházközség presbitériuma 2017. február 17-19. között csendes hétvégét tartott Beregdarócon lelkipásztoraik vezetésével, a személyes lelki megújulás és a tisztújításra való felkészülés jegyében.

A „Megálló” címen megtartott csendes hétvége során a református lelkiség megélésére − egyéni- és közösségi elcsendesedésre, valamint bibliai igeszakaszok interaktív feldolgozására és elmélyítésére − került sor.

alt

A strukturált program − a résztvevők számára – egyrészt lehetőséget adott arra, hogy felfedezzék az Isten jelenlétében való megállás hittapasztalatának erejét, másrészt, hogy a bibliai és reformátori tanítás jegyében értékeljük e tapasztalatokat és mérlegeljük azok következményeit a hitéletre és a szolgálatra nézve. Felejthetetlen élményt jelentett a résztvevők számára a programot lezáró rendhagyó úrvacsorával egybekötött istentisztelet, amely szinte kézzelfoghatóvá tette a Krisztussal és egymással való közösség megélésének átütő erejét.

alt

A személyes hitélményen és lelki feltöltődésen túl ez az alkalom nyilvánvalóvá tette – ahogyan a résztvevők közül többen megfogalmazták –, hogy egy ilyen elmélyült és tartalmas együttlét után az élet és a szolgálat minőségileg nem lehet olyan, mint azelőtt volt. Az átélt tapasztalatok erősítették azon meggyőződésünket, hogy az egyház megújulásának alapját valóban csak az intenzív személyes és közösségi lelki megtapasztalás és a hitismeretekben való elmélyülés képezheti.

Fazakasné Bartha Zsuzsanna
lp.