Rendszerüzenet
2017. március 02.

A Szamosszegi Református Egyházközség Reformáció Programsorozataiból

2016 nyarán a Szamosszegi Református Egyházközségben a Reformáció 500 éves jubileuma előtt levendula ültetéssel megkezdte programsorozatát.  A templom és a parókia körül 500 db levendula tövet a Hollandia, Kampen városából érkező fiatalok és a helyi fiatalok együtt munkálkodva elültettek. 

Ez évben egyházközségünk több alkalommal kívánja a reformáció szellemiségét a köztudatban megerősíteni.

alt

alt

2017. február 25-én szombaton,  a Szamosszegi Református Egyházközség lelkipásztorával nagytiszteletű Pápay Gáborral, 16 egyháztag buszos kirándulás keretein belül Budapestre utazott. Úti célunk a Biblia Múzeum, interaktív tárlatának megtekintése volt. A megérkezéskor a buszban lelkipásztorunk rövid áhítatott tartott. Ezt követően fővárosunk néhány nevezetességét megtekintettük: Hősök terét, Vajdahunyad várát, Városligeti Műjégpályát. Majd a Ráday utcába vettük az irányt, ahol megtekinthettük a 21. század  igényeihez igazodó interaktív tárlatot, mely a teremtéstörténettől kezdve az Újszövetségen keresztül az első keresztyén közösségek megalakulását a tárlat élményszerűen mutatja.

alt

Bán Boróka tárlatvezetőnk figyelem felkeltő előadásában, mindenki figyelmét magával ragadta. Látogatóként saját kezünkkel építhettük fel Noé bárkájának kicsinyített mását, maketten Heródes templomát láttuk és  a Szentírás Kvíz nagyon izgalmas volt. A Ráday Könyvtárban Kovácsné Pázmándi Ágnes könyvtáros – lelkésznőtől egy újabb tárlatvezetést kaptunk. Európa elsőként nyomtatott Bibliáit, a hitvallások eredeti kéziratait bemutatta. Délután rövid sétát tettünk a Budai várban, a Halászbástyában és gyönyörködtünk a festői budapesti panorámában. Kissé fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva este érkeztünk Szamosszegre. Igazán tartalmas és Bibliaismereti tudásunkat bővítő napot tölthettünk. Istené legyen érte a dicsőség!

 Február 26-án vasárnap, lelkipásztorunk egy különleges PowerPointtal kiegészített Istentiszteletet tartott.  A hálaadó Istentiszteletünkön a Debreceni Alkotmányozó Zsinat 450 éves évfordulójára emlékeztünk, amely még jobban erősítette bennünk a református öntudatosságot. 

Paragh Lívia

szamosszegi egyháztag