Rendszerüzenet
2017. február 08.

Biharkeresztesi Tanoda

A Magyarországi Református Egyház 30 millió forint Európai Uniós támogatást nyert az EFOP-3.3.1-15-2015-00076 számú, Biharkeresztesi Tanoda létrehozása és működtetése című projekt megvalósítására. 

A 2017. február 3-án megrendezett ünnepi nyitórendezvénynek a Biharkeresztesi Tanoda épülete adott helyszínt. A Biharkeresztesi Református Egyházközség tulajdonában álló, régen családiházként használt épületben igényes és otthonos környezetben tanulhatnak a projektbe bevont gyerekek.

alt

A rendezvény házigazdájának szerepét Oláh Réka közösségi szociális munkás töltötte be. Köszöntötte a megjelenteket, majd az ünnepség első pár percében beszámolt a projekt megvalósításának eddigi eseményeiről és élményeiről.

Köszöntőt mondott Nagy Zsolt, a Tiszántúli Református Egyházkerület esperese. Nagy lehetőségnek tartja, hogy a településen elindulhatott a tanoda program. Jelenlétével képviselte a Biharkeresztesi Református Egyházközséget is, akik a településen lévő intézmények és szervezetek mellett szintén együttműködő partnerként támogatják a projektet és áldást kért a megvalósítók munkájára.

 alt 

Szintén nagy örömmel üdvözölte a tanoda létrehozását Farrné Kovács Mónika, a Gárdonyi Zoltán Református Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója is. Megköszönte a Biharkeresztesi Református Egyházközségnek, hogy helyet biztosít a település tanodájának. Elmondta, hogy ez a program nagy segítség lehet a szülők részére akár a nevelési módszerek kiválasztásában, akár a nevelés közben felmerülő problémák megoldásában. Együttműködő partnerként az intézmény legfontosabb feladatának tartja a megfelelő szülői tájékoztatást a tanoda által nyújtott szolgáltatásokról. Eddigi tapasztalatai szerint nagyon jó és hatékony kapcsolatot lehet kiépíteni a projekt megvalósítóival, örömét fejezte ki, hogy együtt támogathatják a bevont családokat.

 alt 

A nyitórendezvény folytatásában Széchenyiné Maár Anikó szakmai vezető mutatta be a program célját, a területi jellemzést, a résztvevőket, a rövid és hosszútávú célokat, illetve a tanoda által nyújtott szolgáltatásokat. Megköszönte az intézményvezetőknek az önzetlen és példátlanul segítőkész hozzáállásukat, amivel megkönnyítették a szervezési feladatokat. Nagyon jó dolognak látja, hogy a településen működő köznevelési intézmények között kialakult egy „közös szál”, melynek a Biharkeresztesi Tanoda a közvetítő közege lehet. Véleménye szerint a projektben résztvevő gyerekek továbbtanulási mutatóját már az alsó tagozattól befolyásolni lehet, ezért örül, hogy sok ilyen korú tanulót sikerült bevonni.

 alt 

Az ünnep végén a Körömvirág Együttes lepte meg a jelenlévőket egy nagyon vidám hangulatú, igényes koncerttel. Kocsis Csaba énekmondó, Miczura Károly prímás, valamint Szászné Ökrös Beáta énekesnő a gyerekeknek szóló, igényesen megzenésített versekkel szórakoztatta a rendezvényen megjelenteket.

 alt 

A rendezvényt megtisztelte Barabás Ferenc Biharkeresztes polgármestere, Kubinyiné Szilágyi Mária irodavezető asszony, a Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola és a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és AMI intézményvezetése.