Rendszerüzenet
2017. január 12.

A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon - Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség

A Szentírás 2017. január 10-én 17 órakor érkezett a Debrecen-Tégláskerti Református Egyházközségből a Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközségbe. 
 
alt
 
A nagy hideg ellenére több mint 100 fős közösség várta áhítattal a különleges Szentírás érkezését, amelyet Vas Sándor tégláskerti lelkipásztor és Berényi Gyula gondnok vezetésével a tégláskerti gyülekezet küldöttsége hozott el számunkra nagy szeretettel, lelki örömmel. Az úrasztalánál Vas Sándor Debrecen-tégláskerti lelkipásztor áldáskívánó gondolatok kíséretében adta át a Szentírást Jenei Zoltán Debrecen-Széchenyi kerti lelkipásztornak.
 
A Szentírás ünnepélyes átadása-átvétele a kiadott liturgia szerinti közösségi alkalommal történt.
 
alt
 
A Szentírásban kijelölt szakaszokat Felhősi András exmisszus teológus, Durkó János presbiter, Seress László presbiter, Seressné Tar Éva presbiter feleség és Román András presbiter olvasták fel. Az orgonán Nyíri Ákosné Fodor Éva ének-zene tanár kísérte a zsoltárokat, dicséreteket. 
 
A záróének alatt egyházközségünk gondnoka, Németh László a templompadok között haladva, minden jelenlévő testvérünk kezébe helyezte a díszkötésű Szentírást, jeléül annak, hogy Isten Igéje mindnyájunknak adatott, hogy éljünk vele, és éltessük általa szeretteinket, közösségünk tagjait, embertársainkat. Az ünnepi gyülekezet tagjai meghatódottan vették kezükbe a Szentírást, átérezve a rendkívüli alkalom jelentőségét, és örömmel adták tovább a mellettük ülő testvérnek, hogy ezáltal is kiábrázolódjon a Szentírás útja "lélektől lélekig".
 
alt
 
Az áldás elhangzása után az ünnepi istentisztelet résztvevői boldogan mosolyogva az úrasztala köré gyülekeztek, miközben Török Csaba presbiter, a missziói bizottságunk elnöke megörökítette fényképezőgépével a szent pillanatot. 
 
alt
 
Az ünnepi alkalom után a jelenlévők az Emlékkönyv Széchenyi kerti oldalára beírták nevüket, Isten áldását kérve a reménység szerint tisztelettel és hálával ránk visszagondoló következő nemzedékekre. 
 
alt
 
A Szentírást a Debrecen-Széchenyi kerti gyülekezetből a Debrecen-Nagysándor telepi gyülekezetbe vittük január 11-én 13 órakor, és átadtuk Iszlai Endre lelkipásztornak - ugyanolyan szeretettel és örömmel, ahogyan azt mi is kaptuk a Debrecen-Tégláskerti gyülekezettől.
 
alt
 
Az ünnepi gyülekezet tagjai meghatódott, hálás szívvel távoztak otthonaikba, szívükbe zárva e felejthetetlen ünnepi alkalom élményét.
 
Isten áldása kísérje a Szentírás vándorútját a Tiszántúlon!
 
Jenei Zoltán
lelkipásztor
Debrecen-Széchenyi kert
 
A fotókat készítette:
Török Csaba
presbiter
missziói bizottsági elnök