Rendszerüzenet
2017. január 03.

Az összetartozás öröme

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke 2017. január 1-jén 10 órától a Debreceni Református Nagytemplomban, 11 órától pedig a Debrecen Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközségben hirdette az Igét az Újévi Istentiszteleten. Ekkor indult el "A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon", melynek első állomásáról Püspök úr a nagytemplomi gyülekezet küldöttségével személyesen vitte át a Szentírást a második állomásra. 

A 2017-es év első napja gyülekezetünk életének kiemelkedő ünnepe lett. A Nagytemplomból elindított Szentírás elsőként hozzánk tért be. Az összetartozást éreztük meg abban, ahogyan Főtiszteletű Dr. Fekete Károly Püspök Úr és Oláh István nagytemplomi lelkipásztor, valamint a velük tartó küldöttség a Szentírással közeledett a Kistemplom felé, amely előtt mi lelkipásztorok a Presbitériumunkkal őket vártuk. Ünnep volt a mai nap gyülekezetünk életében. Kiemelt idő. Annak a napja, hogy a szolgálatainkat és tennivalónkat letéve megálljunk egymás mellett. A Tiszántúli Református Egyházkerület ezzel a Szentírással állt meg a Kistemplom és gyülekezete mellett. Amellett a templom mellett, amely már majdnem 300 éve része az Egyházkerület életének. Fontos egyháztörténeti események helyszíne volt, jelentős személyek szolgáltak a szószékén, vagy éppen indultak el a falai közül.

alt

A mai újévi istentisztelet lehetőséget adott nekünk arra, hogy összetartozásunkat kifejezzük, átéljük és megünnepeljük. A Szentírásból Papp Tibor olvasta fel Mózes 1. könyvének 1. részét, Papp Tiborné Mózes 1. könyvének 2. részét, Máté evangéliumának 1. részét pedig Szakács György. A számunkra felolvasásra jelölt szakaszokhoz Püspök Úr a 8. Zsoltárt olvasta textusként, és végezte el az igehirdetés szolgálatát.

 alt 

Nagy örömünk, hogy gyülekezetünk is átérezte a Szentírás útjának jelentőségét és ünnepi nagyságú gyülekezet volt jelen az istentiszteleten.

 alt 

alt

Szívből kívánjuk minden lelkész társunknak, egyházkerületünk valamennyi gyülekezetének, hogy éljék át velünk együtt az összetartozás örömét, azt, hogy mindannyian egy közösség tagjai vagyunk. Ma, amikor hozzánk sok elmagányosodott lélek érkezik testvéreket keresve, ne elmagányosodott lelkészekre és gyülekezetekre találjon. „Ti pedig Krisztus teste vagytok és egyenként annak tagjai.” 1 Korintus 12,27

 alt 

alt

alt

Fotók: Barcza János