Rendszerüzenet
2016. december 25.

Jónak lenni jó – Kistékásként

,,Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. (Galata 6,2) Köszönjük, hogy Önök most bennünket hordoztak-hordoznak szívükön! Mi pedig azért imádkozunk, hogy Istenünk áldása legyen és maradjon önökkel, közösségi és egyéni életükben egyaránt.”

alt

A köszönet és áldáskívánás a határ túloldaláról, a Partiumban lévő Hegyközszentimrei Református Egyházközség lelkipásztorától, Kucharszki Zoltántól érkezett, a címzettek pedig a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola vezetősége, nevelőtestülete, diákjai és családjaik. Iskolánk kezdetektől elkötelezett résztvevője a tartós élelmiszer, tisztítószer, illetve Nyilas Misi Pakk gyűjtő programnak. Idén adományokkal, és karácsonyi gyermekműsorokkal vettünk részt a Dorcas Segélyszervezet, illetve a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő és adományokat átadó kampányában. A 2.b osztályosok pásztorjátékkal örvendeztették meg a Dorcas karácsonyi évzáró rendezvényének résztvevőit a Kölcsey Központban. Kórusaink – a Kicsinyek Kórusa és a Vox Iuventutis Gyermekkar – a Szeretetszolgálat felkérésére a Kossuth téren énekkel szolgáltak, a 4.d osztályosok betlehemest mutattak be a Fórum Debrecen Bevásárlóközpont színpadán, a 7.d osztályos tanulók pedig adventi-karácsonyi műsorral ajándékozták meg a Debrecen MJV Idősek Háza lakóit.

alt

Tanulóink családjainak adományaként száz Kék Vödröt, csaknem száz Szeretetdobozt, és több mint 250 Nyilas Misi Pakkot ajánlhattunk fel a nélkülöző családok, betegek és gyermekek számára. A Szeretetszolgálat számára összegyűjtött Nyilas Misi Pakkok közül több mint 150 cipősdobozt mi magunk juttatunk el a címzettekhez. December 17-én egyházkerületünk küldöttsége Hegyközszentimrére látogatott, hogy az adományt átadja a helyi lelkipásztornak és a minket vendégül látó presbitereknek. A fenntartó Tiszántúli Református Egyházkerület részéről Derencsényi István főjegyző – aki mindannyiunk nevében köszöntötte a gyülekezet tagjait – és Dr. Veres Bertalan tanügyi főtanácsos, az iskola részéről Szilágyi Tamás lelkész, igazgatóhelyettes volt a küldöttség tagja. Egyéni és közösségi életünket is meggazdagító alkalom volt személyesen jelen lenni az adományok átadásánál, ezzel bekapcsolódva és tovább építve az egyházkerület és a kedvezményezett határon túli gyülekezet között meglévő évtizedes testvéri, baráti kapcsolatot. Isten áldása kísérje az ajándékozókat és megajándékozottakat!

 alt 

 alt 

alt

Szilágyi Tamás
lelkész, igazgatóhelyettes
Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola, Debrecen