Rendszerüzenet
2016. december 19.

Újra eljön… – Készülés az eljövendő találkozásra - negyedik adventi gyertyagyújtás - hanganyaggal

Debrecenben a negyedik adventi gyertyagyújtás vasárnapján is a Régi Városházától indult az énekes hagyományőrző menet a Nagytemplom elé. 

Itt a háromkirályok és a pásztorok imádását megidéző ünnepi térjátékban az ORT-IKI Báb-és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya, az Ady Gimnázium drámatagozatos diákjai és a Debreceni Népi Együttes táncosai vettek részt.

alt

Ezt követően a Fölszállott a páva tehetségkutatóból is ismerős Kispendely énekegyüttes és Veres Hunor moldvai dalcsokra és köszöntője örvendeztette meg az összegyűlt ünneplők szívét.

A Kolping Család Egyesület évről évre eljuttatta Debrecenbe is a betlehemi lángot, idén pedig a 43. sz. Főnix cserkészcsapat tagjai mentek érte, s hozták el a debrecenieknek. Az „Add tovább” házikóból és a Nagytemplom elől is sokan vittek a betlehemi lángból otthonaikba.

alt

A Betlehemből érkezett lángról gyújtott mécsesek fényárba öltöztették a teret, s adventi gondolataik megosztása után a negyedik gyertyát is erről a lángról gyújtották meg Széles Diána alpolgármester asszony, Kapin István görögkatolikus parókus, dr. Krakomperger Zoltán római katolikus plébános és Vad Zsigmond református esperes. A negyedik gyertya fellobbanása közben a Görögkatolikus Papnevelő Intézet Szent Damján Kórusának énekes szolgálata csendült fel.

Dánielfy Gergő, az Ady Endre Gimnázium végzős diákja a lángosztás közben, majd bent, a Nagytemplomban is énekelt.

 alt 

Az „Adventi találkozások a Nagytemplomban a Hírnök zenekar szolgálatával folytatódott, Kapin István görögkatolikus parókus, dr. Krakomperger Zoltán római katolikus plébános és Vad Zsigmond református esperes voltak az igei szolgálattevők.

A zenés áhítat után még nyitva volt az „Add tovább!”-házikó, amelynek gazdája ezen a napon a Magyar Református Szeretetszolgálat volt, s ahova befutottak az adományok. A közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának kedvezményezettje volt a szervezet. Debrecen összesen nyolc alkalommal kapcsolódott be a Duna Televízió december 18-i műsorába.

Az Európa Rádió összeállítását itt tudják meghallgatni:

Letöltés

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Európa Rádió

Fotó: C. Kiss Ilona