Rendszerüzenet
2016. december 19.

Ismét tanyasi Karácsony Debrecen-Nagycsere-Halápon

Immár negyedi alkalommal szervezték meg Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és Tanyagondnoki Szolgálata irányításával a Tanyasi Karácsony elnevezésű programot. 

A program megszervezésében és lebonyolításában több segíteni szándékozó szervezet és személy is rész vett az Egyházközség mellett, így a Dorcas Aid Hungary, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja, a helyi önkormányzati képviselők, a rendőrség, a polgárőrség,  a mezőőrség, a Biblia Szövetség, a Zrínyi Vadásztársaság, a Nyírerdő Zrt., a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, a Víg Vándor Alapítvány, a Kortárs Szalon Kulturális Alapítvány, Dr. Czifra Árpád helyi háziorvos és Sajtos Szilárd százados, debreceni katonai lelkész.

December 14-én, Halápon a helyi iskolaépületben, december 16-án pedig Nagycserén, a református imaház udvarán várták a rászorulókat, akik mintegy ötezer forint értékű tartósélelmiszer csomagot vehettek át, valamint ruhákat válogathattak maguknak. „Néhány évvel korábban, a rendőrség kezdeményezésére jött létre ez az alkalom. Együtt felkerestük a tanyákon élő rászorulókat és tartósélelmiszereket vittünk nekik. Ma már inkább mi várjuk a tanyákon élőket egy találkozásra, hogy együtt legyünk, együtt ünnepeljünk. A nap vezérigéjének a Példabeszédek könyvének 19. részéből a 17. verset választottuk: „Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét”, s ennek alapján szolgálunk ma közösen” – hangsúlyozta ifj. Jenei Zoltán helyi lelkipásztor, aki szerint nagyon fontos az is, hogy az itt élők ezen a napon találkozhatnak az adott szervezetek képviselőivel, szakembereivel, akikkel beszélgethetnek a problémáikról, s segítséget kérhetnek.

alt

A halápi alkalomra Kiss Ábel, a Dorcas Aid Hungary ügyvezetője ajánlott fel ötven darab tartósélelmiszert tartalmazó „kék-vödröt”, melyet a gyülekezet és a többi támogató által felajánlott karácsonyi csomaggal adtak át a családok részére. Nagycserén a Magyar Református Szeretetszolgálat képviseletében Dr. Kocsis Attila programigazgató, az MRSZ debreceni irodavezetője hatvanélelmiszercsomagot adott át az egyházközség felajánlásával együtt, a Nyírerő Zrt. karácsonyfákat, míg a Zrínyi Vadásztársaság nevében Both Tibor és barátai a helyszínen főzött meleg-étellel tették még emelkedettebbé a napot.

 alt