Rendszerüzenet
2016. december 12.

Yossi Amrani izraeli nagykövet bemutatkozó látogatása Fekete Károly püspök úrnál

2016. december 8-án bemutatkozó látogatást tett Fekete Károly tiszántúli református püspöknél Yossi Amrani, Izrael Állam nemrég hivatalba lépett magyarországi nagykövete. 

alt

A látogatás folytatása annak a hagyományosan jó kapcsolatoknak, amelyet az Izraeli Nagykövetség és a Tiszántúli Református Egyházkerület már hosszú évek óta folytat.

alt

Fekete Károly püspök és Yossi Amrani nagykövet találkozójuk során örömmel nyugtázták, hogy Debrecenben jó és gyümölcsöző a református és a zsidó közösségek kapcsolata, valamint rámutattak arra, hogy a tiszántúli lelkipásztorok és gyülekezeti csoportok egyre gyakoribb szentföldi tanulmányútjai nagyban hozzájárulnak a kapcsolatok további erősödéséhez.  A püspök és a nagykövet megvitatták azokat a lehetőségeket, amelyek az együttműködés további erősödését szolgálhatják a jövőben. Különösen kiemelték ebben az összefüggésben az oktatás és a tudományos területeit, mint amelyeken sok lehetőség nyílik a konkrét együttműködésre. Hangsúlyozták a fiatal nemzedék oktatásának jelentőségét az antiszemitizmus elleni küzdelem területén is.

 alt 

Amrani nagykövetet látogatására elkísérte Dr. Hunyadi László, Izrael Állam debreceni tiszteletbeli konzulja, aki szintén felajánlotta támogatását a kapcsolatok további erősítéséhez.

 alt 

Fekete Károly püspök a látogatás végén kifejezte reményét, hogy az új izraeli nagykövet szolgálati ideje során gyakran látogat majd Debrecenbe és jókívánságait fejezte ki Yossi Amrani most megkezdett magyarországi diplomáciai szolgálatához.   

Gonda László

Fotók: Barcza János