Rendszerüzenet
2016. december 09.

A Nevelőszülői Hálózat gyermekeinek megajándékozása

A 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ebben az évben is meghívta és megajándékozta a Református Nevelőszülői Hálózat gondozásában lévő gyermekeket. 

alt

December 8-án 15:00 órától a Debreceni Nagytemplomban dr. Fekete Károly püspök igei szolgálatát követően a Debrecen-Árpád téri gyülekezet bábos csoportja szerzett vidám perceket a több mint 450 gyermeknek. Természetesen nem maradhatott el az ajándékozás sem. Az ország számos pontjáról összegyűjtött Nyilas Misi Pakkok, alma, útravaló ásványvíz átadásával köszönték meg a szülők és nevelőszülők egész éves áldozatos munkáját.

alt

"Nagyon fontos, hogy az ajándékozással az igazi ajándékra is mutassunk, Jézus Krisztusra. Minden jelzés fontos a gyerekek számára, hogy odafigyelünk rájunk. Nem csak a hétköznapokban, hanem az ünnepi alkalmakkor is különös szeretettel fordulunk feléjük" - mondta Fekete Károly.

 alt 

Az MRSZ több héten keresztül gyűjtötte a csomagokat, hogy minden meghívott gyerkmek kaphasson ajándékot. 

 alt 

Takács János és Pák Éva, akik több éve tagjai a Református Nevelőszülői Hálózatnak, elmondták, hogy mit jelent ez számukra. "Már az is nagy élmény, hogy együtt eljövünk ide és ajándékokat kapnak a gyerekeink. Nevelőszülőként nagyon fontos, hogy sok szeretet tudjunk adni, hiszen az tanítja meg a gyerekeket is szeretni." Éva hozzátette, hogy ők nem csak kapni, de adni is szeretnek, ezért amikor jönnek, cipősdobozba csomagolt adományokat szoktak hozni.

 alt 

Dr. Kocsis Attila, az MRSZ programigazgatója úgy foglalta össze a program célját, hogy "a nevelőszülőknek, akik egész évben keményen, ugyanakkor nagyon sok szeretettel, lemondással és mégis örömmel nevelik a gyermekeket, kifejezzük a megbecsülésünket. Emellett természetesen a gyerekeknek is szeretnénk örömet szerezni, mert ajándékot kapni mindig nagyon jó, de adni még jobb." 

alt

Nemesszeghy Dániel összeállítása az alkalomról itt meghallgatható:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió

Fotó: Barcza János