Rendszerüzenet
2016. december 09.

Kárpát-medencei imanap 2016.

Kárpát-medencei imanapot tartottunk 2016. december 4-én vasárnap délután 15 órakor Debrecenben, a Kossuth utcai gyülekezet templomában, a Verestemplomban. A gyülekezet Nőszövetsége volt a házigazdája ennek a kiemelkedő eseménynek, mely most tizenegyedik alkalommal került megrendezésre 80 fő részvételével.

Az Imanap liturgiáját az idén a dunántúliak állították össze, az anyagot megkaptuk a berekfürdői őszi konferencián. 2016. november 21-én imanapi előkészítő megbeszélést tartottunk Papp Tiborné lp. vezetésével, melyen 20 fő volt jelen, a városunkban működő református egyházközségekből: Nagysándor-telep, Szabadságtelep, Tégláskert, Árpád tér, Kistemplom-Ispotályi és a Kossuth utcai gyülekezet nőszövetségének tagjai.

Az imanapot Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária, a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség elnöke nyitotta meg, majd röviden bemutatta az imanap anyagát.

alt

A dunántúli nőtestvérek által készített Imafüzetbe megírt imádságok elsősorban a lelkészekért, gyermekekért, családokért, fiatal házasokért és a gyászolókért szóltak.

Az igehirdetés szolgálatát Tóth-Mihala Veronika, gyülekezetünk lelkipásztora végezte. „Mert nem félelemnek Lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erőnek, a szeretetnek és józanságnak lelkét!” (2 Timótheus 1:7)

alt

Igehirdetés után az imafüzetből felolvasást tartottunk felváltva, minden imádságot több nőtestvér olvasott fel, igazi átéléssel és nagy-nagy odafigyeléssel. Az imádságok közben énekeltük a 236. dicséret egy-egy versszakát.

Az Imafüzetet sokszorosítottunk, hogy minden jelenlévő kezében tartva, vagy a kivetítőről olvasva együtt tudja követni a liturgiát.

Az Úrtól tanult imádsággal (Miatyánk) fejeztük be a liturgiát, majd felhívta a figyelmünket Elnök asszonyunk az adakozásra. Az összegyűlt perselypénzt az Országos Nőszövetséghez juttatjuk el, melyből a Kárpátaljai testvéreinket támogatjuk. Olyan rászoruló családokat, akiknek gondot okoz a tüzelő, a gyógyszer vagy épp a mindennapi kenyér beszerzése.

 alt 

Isten áldja meg a jókedvű adakozókat! Végezetül elénekeltük nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. Szívet melengető, csodás érzés volt most is együtt imádkozni a kedves nőtestvérekkel az egész Kárpát-medencei magyarságért, megmaradásunkért. Isten óvja továbbra is Nemzetünket, Testvéreinket! Áldás, békesség.

Debrecen, 2016. december 4.

Máté Gyuláné Judit
 Debrecen-Kossuth utcai Nőszövetség elnöke