Rendszerüzenet
2016. november 30.

Szolgáló szeretet

„Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát…” (Ef 6, 6)

A Szatmári Református Egyházmegye ezzel a címmel hirdette meg 2016. év őszi evangelizációs alkalmát. Október 23-26. között került megrendezésre az igehirdetés sorozat, amire már mondható, hogy hagyományos, rendszeres és sokak által várt esemény. Nt. Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese egyik köszöntőjében elmondta, hogy már sok helyen megszervezésre került az egyházmegyei evangelizáció, sok olyan helyen, ahol régóta nem teltek meg a templom padjai ily módon, mint ezeken az alkalmakon.

Az estéken Nt. Sebestyén Győző, a Fót-Központi Református Egyházközség lelkipásztora (egykori szatmárcsekei lelkész) hirdette Isten Igéjét. A négy estén három fő kérdésre kereste a választ. Az első az volt, hogyan éljünk közösségben? A második kérdést két részre bontotta így két estén keresztül vizsgáltuk, hogyan szolgálhatok Istennek - ezen belül -, hogy mit jelent a szolgálat, kész vagyok-e arra, hogy Istennek szolgáljak. Majd pedig, hogy mi a szolgálat akadályai, hol tudok segíteni, milyen területen és mivel tudok szolgálni. Végül pedig az utolsó kérdés az volt, hogyan nyerhetek meg másokat Krisztusnak. Érdekes kérdés volt, hogy alkalmas vagyok-e a szolgálatra, miért éppen én szolgáljak.

Mi is bizonyítaná jobban annál azt, hogy vágyakoznak és szomjúhoznak Isten tiszta Igéje után, minthogy mind a négy este zsúfolásig megteltek a több száz férőhelyes templomok. Az első két este a Kisari Református Egyházközség és lelkésze Nt. Gacsályi Gyula adott otthont a templomukban az evangelizációnak, majd kedden és szerdán pedig a Cégénydányádi Református Egyházközség és lelkésze Nt. Szabóné Varga Szidónia.

Az evangelizációs alkalmakat lelkiekben gazdagította még a bizonyságtevők tanúbizonysága. Gyülekezeti tagok álltak fel és tettek bizonyságot arról, hogyan találkoztak Jézus Krisztussal, és hogy nekik mit jelent szolgálni Istennek a gyülekezetben. Az első két estén Nt. Tiba Zsolt szatmárcsekei lelkész orgonajátékában gyönyörködhettünk, a második estén a penyigei és mándi gyülekezet énekkara szolgált. Mind a négy estén pedig a Hirdesd az Igét zenekar kísérte és tanította az énekek a résztvevőknek.

Felemelő érzés volt együtt lenni Istennel és egymással. Jó volt látni a megtelt padokat, azt hogy még hoznak be székeket, hogy nincs elég hely. Megtöltötte a lelkünket Isten üzenete és feltöltötte, ahogy ilyen sokan egy hittel, szívvel és akarattal tudunk imádkozni, és énekelni. Bízunk benne, hogy Isten megáldja az evangelizációs estéket és add folytatást egyházmegyei szinten, és a gyülekezetekben, ahová beállít sok szolgálatkész, hitben áldozatos tagot.