Rendszerüzenet
2016. november 28.

Karácsonyi társasjáték

Karácsonykor nagyon sok család együtt ünnepel.  Kicsik és nagyok egyaránt. Ilyenkor fokozottan igénylik a gyermekek a szülőktől, nagyszülőktől, hogy foglalkozzanak, esetleg játszanak velük. De mit? Sokan a közös televíziózással próbálják kitölteni a „minőségi időt”. Pedig a gyermekeknek az életében komoly, meghatározó élmény lehet a közös és aktív tevékenység. 

Az ünnepvárás alkalmával a díszek, az ajándékok, a sütemények elkészítése hasznos elfoglaltság lehet.  És egyáltalán nem „maradi” dolog az, ha ilyenkor legalább az ünnepen, vagy a téli szünet alkalmával előkerül egy-egy társasjáték. A keresztyén családokban is…  A Titus Hitéleti Alapítvány munkatársai utánanéztek, hogy milyen karácsonyhoz kapcsolódó játékok lelhetők fel a kereskedelem kínálatában. Meglepően kevés siker koronázta a próbálkozásukat. A Télapóról, vagy Mikulásról még akad egy-két játék, de olyat, amelyik a karácsony igazi és eredeti tartalmát feltárná, nem találtak. Ez után határozták el, hogy az ezen a téren szerzett tapasztalataikat felhasználva összeállítanak és kiadnak egy igazi karácsonyi táblás társasjátékot, mely óvodások, alsósok számára kellemes és hasznos időtöltésül szolgálhat.

alt

Kifejezett céljuk volt, hogy a játék szabálya könnyen elsajátítható legyen, és maga a játékidő 15-20 percnél ne tartson tovább és bármikor szívesen újra játszhassák a gyermekek és a segítő felnőttek. Ha a játékosok számozott mezőre lépnek, és ott a Jézus születésének a történetében pozitív eseményről van szó, akkor még egyszer dobhatnak, vagy előbbre léphetnek néhány mezőt, ha negatív az esemény (pl. nem volt hely Mária és József számára a vendégfogadó háznál) akkor kimaradnak a dobásból, vagy visszalépnek néhány mezőt.  A játék többszöri eljátszása után a gyermekek játékos formában megismerik a karácsonyi történet eseményeit.

A játék megrendelhető a Titus Hitéleti Alapítványnál 3 500 Ft/db (+postaköltség) áron a www.titus.hu honlap segítségével, vagy a 30/97260-as telefonszámon .

Bodnár Péter