Rendszerüzenet
2016. november 16.

Lelkészbeiktatás a Nagyrábéi Református Egyházközségben - hanganyaggal

 

"Áldjad lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Áldjad, lelkem az Urat, és ne feledd el, hogy mennyi jót tett veled!"
(Zsolt 103, 1-2)

A Nagyrábéi Református Egyházközségben 2016. november 12-én, szombaton Nagy Zsolt, a Bihari Református Egyházmegye esperese iktatta be tisztségébe Kis Dávid megválasztott lelkipásztort. Az ünnepi istentiszteleten dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. Ezt követően szeretetvendégségre került sor.

alt

"A meghívó igéje nem csupán mottónak szánt, hanem hálás hitvallás. Nem véletlen, hogy reformátorunk, Kálvin János minden Úrvacsora végén a nagy hálaadó imádságot ennek a zsoltárnak a szavaival kezdte, a 103-al: >Áldjad lelkem, az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről!< S ez a mondat, ez a felhívás, hogy "Áldjad lelkem", az nem csak egyszer fordul elő, hanem refrénszerűen visszatér. Aki tanult már ilyen énekeket - amelyben visszatérő sorok vannak -, ahol talán a szólóénekes után bekapcsolódik a kórus, vagy a teljes zenekar, az tudja, hogy egy-egy ilyen refrén nem a ráadás, hanem a refrén hordozza sokszor a lényeget. Ami szeretné aláhúzni, megjegyeztetni, szeretné, hogy vissza-visszatérő módon emlékeztessen bennünket a lényegre!" - mondta dr. Fekete Károly.

 alt 

alt

A mindennapos lelkészi és oktatási feladatokban, de az újításokban, a különleges programok és projektek szervezésében is fontos szerepet vállal Kis Dávid, a megválasztott Nagyrábéi lelkész. Az új tisztségét betöltve egy nagy lehetőségekkel rendelkező települést, és elődjétől egy rendezett egyházközösséget, intézményrendszert vehetett át. Kis Dávidot Nemesszeghy Dániel kérdezte az Európa Rádióban.

Letöltés

Forrás: Európa Rádió

Fotók: Barcza János