Rendszerüzenet
2016. november 14.

Fazakas László lelkipásztor beiktatása Kunmadarason

Ünnepélyes keretek között került sor a kunmadarasi nagytemplomban Fazakas László megválasztott lelkipásztor beiktatására 2016. október 9-én délután 3 órától.

A gondosan előkészített alkalomra előbb a másfél tonnás súlyú, majd mindhárom harang szava hívogatta Isten népét. A sok száz fős hallgatóságnak Főtiszteletű Derencsényi István tiszántúli püspökhelyettes hirdette Isten örök és aktuális igéjét. A Presbitérium egyhangúlag meghívott és a közgyűlés által megválasztott lelkipásztort Nagytiszteletű Beszterczey András, a Nagykunsági Egyházmegye esperese iktatta be hivatalába, átadva neki a nagy múltú nagykun egyházközség kulcsát, pecsétjét valamint a Concessa-t és Díjlevelet. Tulajdonképpen ezzel az eseménnyel fejeződött be az a három éve kezdődött sokrétű fáradozás, melynek köszönhetően a missziói egyházközségi szintre sorvasztott Kunmadaras ismét visszaszerezte anyaegyházközségi státuszát és parókus lelkészi állását. Hálaadó alkalom is volt ez tehát, melyet a helybeli református óvoda és általános iskola növendékeinek az alkalmi műsora tett még kellemesebbé. Palástos lelkészek áldáskívánása után, a nyilvános presbiteri gyűlés keretében Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megye Közgyülésének elnöke mondott köszöntő beszédet, majd felolvasták dr. Fazekas  Sándor miniszter úr, parlamenti képviselőnk ez alkalomra küldött ünnepi levelét.

alt

Községünk polgármestere, Szilágyi László barátjaként üdvözölte a Tiszaigari Református Egyházközségben is immár három éve teljes körű szolgálatot végző beiktatott lelkipásztort, további eredményes és áldásos szolgálatot kívánva a maga és településünk nevében. Hasonlóan áldást kívánt az igari katolikusok nevében Nt. Baranyák Béla tiszafüredi c.római katolikus esperes-plébános is. A köszöntések rendjén jókívánságát fejezte ki a Presbitérium és a maga nevében Nagy Sándor Imre madarasi gondnok, továbbá  lelkipásztorunk testvére, Fazakas Sándor, a Skóciai Református Egyház lelkipásztora, maga és angol-ajkú egyházközsége nevében, aztán Nt.Gulyás Zsolt karcagi-kunmadarasi c.esperes-plébános, érseki főtanácsos, valamint Nagyné Papp Róza, a helyi Református Iskola és Óvoda intézményvezetője és Zádoriné Papp Mária, az Egyházi átvételre készülő helyi Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője folytatta az ünnepi jókívánságokat. Az ünnepi köszöntések sorát Berényi Lajosné tiszaigari gondnok ünnepi gondolatai és alkalmi verse zárta. A templomi ünnepséget a népes meghívottak számára készült ünnepi fogadás követte az önkormányzat étkezdéjében.

Isten gazdag áldása kísérje Tiszteletes urunk további ige- és népszolgálatát!

Berényi Lajosné, gondnok

Tiszaigar