Rendszerüzenet
2016. november 08.

Hálaadó istentisztelet a Bagaméri Református Szeretetotthon megújulásáért - hanganyaggal

"Az Úr segített el bennünket egészen idáig!"
(1Sámuel 7:12)

2016. november 6-án, 14 órakor hálaadó istentiszteletet tartottak a Bagaméri Református Templomban. Az ünnepi istentiszteleten dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét. Köszöntőt mondott Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese. Beszámolót tartott Victor László, a Bagaméri Református Egyházközség lelkipásztora.

alt

A helyi egyházközség fenntartásában működő, időseket ellátó intézmény korszerűsítése és kibővítése már a tavalyi évben elkezdődött, de az ünnepi felavatásra – a pályázati támogatással járó adminisztrációs feladatok lezárásával – most kerülhetett sor. A Szeretetotthon munkájáról és a régóta várt fejlesztésről kérdezte Victor Lászlót, a Bagaméri Református Egyházközség lelkipásztorát Oláh Ilona az Európa Rádióban.

 alt 

„A Szeretetotthon 1998 óta működik. (…) A gyülekezethez nagyon sok olyan idős házaspár, vagy özvegy tartozott, akiknek nem volt gyermekük – ez sajnos egy jellegzetessége a falunak –, és ezért merült fel a presbitériumban, hogy egy idősek otthonában gondoskodjanak azokról, akiknek már nincsen senkijük, aki gondjukat viselhetné. (…) A felújítást követően bővülhetett a munkatársaknak a létszáma, így már harmincan dolgoznak az idősekért. Mindig szükség van a jó és lelkiismeretes munkaerőre a gyülekezetben és az otthonban egyaránt.
  Egy idősek otthonában mindig az a fontos, hogy az időseket tárgyilagosan, vagy személyes hangvétellel gondozzák. Akik megkeresnek bennünket, azt várják, hogy a református idősek otthonában ne tárgyilagosan kezeljük az időseket: ne csak munkaként lássák el őket, hanem legyen egyfajta személyesség és lelkiség legyen benne” – mondta Victor László, a Bagaméri Református Egyházközség lelkipásztora.

A teljes interjú itt hallgatgató meg:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió

Fotók: Barcza János