Rendszerüzenet
2016. november 07.

Lelkészbeiktatás a Szamosszegi Református Egyházközségben

"Én vagyok a világnak ama
világossága"
(János 8,12)

A Szamosszegi Református Egyházközségben 2016. október 29-én, szombaton 14 órakor ünnepélyes lelkészbeiktató, valamint hálaadó istentiszteletet tartottak a templom felújításáért. Pápay Gábor megválasztott lelkipásztort Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese iktatta be. Az igét dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult. Az eseményről Kósa Lászlóné, a szamosszegi gyülekezet tagjának írását olvashatják.

alt

2016. október 29. napján délután 14 órakor Szamosszegen ünnepélyes lelkészbeiktatásra és hálaadó Istentiszteletre hívogatott a harang. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igét hirdetett. Nagytiszteletű Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese Pápay Gábor megválasztott lelkipásztort a Szamosszegi Református Egyházközségbe beiktatta.

 alt

„Én vagyok a világnak ama világossága”(János 8,12). Ez az Ige a templomunk mennyezetén felírva található. A beiktatott lelkipásztor alapigeként székfoglaló beszédében ezt választotta.  A jelen lévő lelkipásztorok egy-egy igével kérték Isten áldását lelkipásztorunk családjára és további munkájára.

Fülöp István, Mátészalka Járási Hivatal vezetője, Balog György, a Szatmári Református Egyházmegye főgondnoka és Gergely Lajos, Szamosszeg polgármestere a lelkipásztorunkat köszöntötte. A Nagygejőci Református Egyházközség gondnoka is megköszönte a nagytiszteletű úrnak az előző öt év tevékeny és áldásos szolgálatot, és Isten áldását kérte a szamosszegi szolgálataira.

alt

Az ünnepi Istentiszteleten a gyülekezet főgondnoka Dienes Ádám szívhez szóló verssel köszöntötte a lelkipásztorát. Az Istentiszteleten jelenlévőket és a vendégeket Fodor János gondnok köszöntötte, valamint ismertette a templom felújítását. A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által a Darányi Ignác Terv keretében nyújtott támogatásból valósult meg, melynek összege 29 775 183 forint. A gondnok köszönetét fejezte ki nagytiszteletű Sohajda Béla nyugdíjas lelkipásztornak a pályázat benyújtásáért és lebonyolításáért, továbbá a Magyar Köztársaság Kormányának, hogy templomunk a felújítás során megszépülhetett.

 alt 

A szamosszegi gyülekezet nevében kívánom, hogy főtiszteletű  dr. Fekete Károly püspök úr igehirdetésében: „Lásd, én a mai napon népek és országok fölé rendellek, hogy gyomlálj és irts, pusztíts és rombolj, építs és plántálj!”(Jeremiás 1,10) elhangzott ige kísérjék és hassanak nagytiszteletű Pápay Gábor tiszteletes úr lelkipásztori tevékenységére és életére. Kívánom, hogy gyülekezetünk gyarapodását, Istenhez való közelebb kerülését segítse lelkipásztori tevékenysége Jézus Krisztus által. Lelkipásztorunk tevékenységének ez idáig történő megismerése alapján hiszem, hogy Isten segítségével gyülekezetünk építő, gyarapító és megtartó vezetője lesz. „De az Úr szeme ügyel az istenfélőkre, akik szeretetében bíznak” (Zsoltárok 33,18). Az ünnepélyes Istentisztelet után a szeretetvendégségen az ott lévő vendégek a finom falatok mellett egymással is megismerkedhettek.

Kósa Lászlóné,
szamosszegi egyháztag

Fotók: Barcza János

Az eseményről több fotót itt találhatnak: Szamosszegi Református Egyházközség