Rendszerüzenet
2016. október 06.

Hálaadó istentisztelet a Debrecen-Kossuth utcai Református Templomban - hanganyaggal

A Debreceni Református Kollégium Óvodája 2016. október 2-án 10.00 órától hálaadó istentiszteletet tartott a Debrecen-Kossuth utcai Református Templomban az óvoda felújításának alkalmából. Az eseményről Nemesszeghy Dániel készített összeállítást.

Új, modern, energiatakarékos és biztonságos – ez jellemzi a felújított Debreceni Református Kollégium Óvodáját. A Tímár utcai épület a pincétől a padlásig, egy komplex felújításban részesült. A munkálatok 186 millió forintból valósultak meg. Az 2016/17-es nevelési évet szeptember elsején 132 gyermekkel kezdte meg az intézmény, jelenleg 5 vegyes életkorú csoportban nevelik a gyermekeket.

alt

Dr. Fekete Károlyt, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökét Nemesszeghy Dániel kérdezte a felújítási munkálatokról.

„A várostól használatba kapott épület az ötvenes évek elejéről származik, ez a beosztásában és az egész hangulatában érezhető volt. Eddig is hálásak voltunk, hogy ott működhetett a Tímár utcán az óvodánk, de a mai körülmények mást igényelnek már. A nyílászárók megújításával, a termek korszerűsítésével méltó helyet kínál a nevelőtestületnek az elcsendesülésre és a felkészülésre is. Ez más életminőséget biztosít a gyermekeknek, és az ott dolgozó nevelőknek is. S ezzel egy olyan jó légkör továbbvitelén fáradozunk, amelyik a külsőben is megmutatkozik, nemcsak a belső foglalkozásoknak a milliőjében. Az udvar rendezettsége, a felszereltsége nem lehet rosszabb egy egyházi intézményben, mint egy városi vagy állami intézményben, most úgy érzem, hogy kicsit előre léptünk ebben. Közelítettük ahhoz a szinthez, ami a játékkal-mesével nevelő óvodák országos szintje. Ahol az egész napot áthatja a játékos foglalatosság és a mesék világa, ott egy szürke, panelhangulatú környezet az ellene dolgozik ennek az igyekezetnek, egy derűs, tiszta, és tisztán tartható környezet viszont nagyon sokat lendíthet ezen, és megemelheti a csoportmunkát, és a nevelőtestület egységét is” – mondta Fekete Károly.

 alt 

Feketéné Kavisánszki Györgyit, a Debreceni Református Kollégium Óvodájának intézményvezetőjét Nemesszeghy Dániel kérdezte a megújult óvodáról.

 alt 

„Amikor ennek az esztendőnek a legelején értesültünk arról, hogy hamarosan indul a felújítás, akkor már február elején tájékoztattuk a szülőket, hogy ez várható. Mindenekelőtt azt kértük, hogy a 130 gyermeknek minden szülője imádságban hordozza ennek az óvodának a felújítását, hiszen nagyon rövid idő, mindössze nyolc hét állt a rendelkezésünkre, hogy a kivitelező elvégezze a munkálatokat. S a szülők minden segítséget megadtak" - mondta Feketéné Kavisánszki Györgyi.

 alt 

A teljes összeállítás itt hallgatható meg:

Letöltés

Fotók: Barcza János

Forrás: Európa Rádió