Rendszerüzenet
2016. szeptember 23.

Lelkészbeiktatás Encsencsen

Lelkészbeiktató istentisztelet volt Encsencsen szeptember 18-án, vasárnap, 16 órától a református templomban. Az ünnepi alkalmon dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét. Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese iktatta be lelkipásztori tisztségbe Fekete Lajos Pétert, megválasztott lelkipásztort.

alt

Dr. Fekete Károly Jn 17 9; 15; 20 alapján hirdette Isten igéjét.

"Nem a világért könyörgök, hanem azokért, a kiket nékem adtál, mert a tiéid.

(...)

Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.

(...)

De nemcsak ő érettök könyörgök, hanem azokért is, a kik az ő beszédökre hisznek majd én bennem;"

 alt 

„Ebből a hosszú imádságból tudatosan három mondatot vettem ki. Három nemmel kezdődő mondatot, amely Jézus szájából – bármennyire is tagadásnak tűnik nyelvtanilag – a szívünk és a fülünk számára mégsem tagadás, hanem nagyon is igenlés. Igenli azt, ami a világért történhet úgy igazán, igenli azt, ami azokkal történhet, akik már az övéi és igenli azokat, akik az eljövendőben hinni fognak az evangélium szavában.  Nem bosszantó nekem ezek, hanem nagyon is arra biztatnak, hogy ez a csupa igenlés, életakarás, felelősség és elfogadás ott legyen a gyülekezetben – amely hisszük egy hosszú reményteljes útra indul az új szolgával – és egy új fejezet kezdődik az encsencsi gyülekezet történetében. Bárcsak ilyen nemeket tudnánk kimondani, amelyek életigenlőek.”

 alt 

Dr. Gaál Sándor a beiktatás előtt ismertette a megválasztott lelkipásztor, Fekete Lajos Péter életútját, aki 2015 szeptembere óta szolgál az Encsencsi Református Egyházközségben. Először mint egyházmegyei missziói lelkipásztor, majd felszentelését követően, ebben a missziói lelkipásztori szolgálatban önállóan is végezve szolgálatát. A gyülekezet és a falu hamar befogadta őket és maguk is könnyen beilleszkedtek a közösségbe. Dr. Gaál Sándor János apostol napi igéjének (3 János 1-3) jókívánságával köszöntötte Fekete Lajos Pétert.

 alt 

A beiktatás után Fekete Lajos Péter hirdette az igét a Zsolt 37, 5 alapján.

„Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.”

 alt 

Fekete Lajos Péter arról szólt, hogy mit jelenthet ez a sor egy ember életében. Mennyi erőt, biztatást, bátorítást jelent ez a sor ez az egy sor a Bibliából. „A zsoltár írója biztatja a társait. Támogatja a fiatalabbakat, segíti az ő útjukat.”

 alt 

Az igehirdetés után a jelenlévő palástos lelkipásztorok igei üzenetekkel köszöntötték a megválasztott lelkipásztort.

Encsencs Község Önkormányzata nevében Szedlár János polgármester köszöntötte Fekete Lajos Pétert.

Kovács István, a Tiszaeszlári Református Egyházközség gondnoka is üdvözölte a megválasztott lelkipásztort, az encsencsi Kéknefelejcs népdalkör pedig énekszóval köszöntötte őt.

 alt 

Fekete Lajos Péter hálás szívvel köszönte meg a kedves és biztató szavakat.

 alt 

Az ünnepséget szeretetvendégség zárta. 

Fotók: Barcza János