Rendszerüzenet
2016. szeptember 16.

Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség 2016. évi vándorgyűlése

A több mint két évtizede alakult Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség (MFLSZ) a hazai egyetemeken működő szaklevéltárak és az ezekben dolgozó levéltárosok, levéltári munkatársak érdekvédelmi, - képviseleti és szakmai szervezete.
 
A Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség idei vándorgyűlésén aktuális szakmai kérdéseket és az egyetemtörténeti kutatások hazai és szomszédos országokbeli legújabb irányait, vitatják meg az egyesület tagjai valamint, neves hazai, külhoni magyar és külföldi vendégelőadók.
 
A vándorgyűlés helyszíne Debrecen lesz. Az eseménynek először ad otthont egyházi gyűjtemény, a Tiszántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei. Ennek ok, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Levéltár jelentős értékű és mennyiségű oktatás- illetve felsőoktatástörténeti iratanyagot őriz, továbbá a Levéltár – egyetlen nyilvános magán levéltárként – alapító intézményi tagja, az MFLSZ-nek. Az MFLSZ 2016. évi vándorgyűlését a vendéglátók képviseletében Dr. Szabadi István Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Levéltár igazgatója nyitja meg, aki egyike a szakmai rendezvény felkért előadóinak is.
A vándorgyűlés programjának része az újonnan átadott Egyházkerületi és Kollégiumi Levéltár épület megtekintése is.