Rendszerüzenet
2016. szeptember 13.

DRHE Ünnepi Tanévnyitó Közgyűlés 2016 - hanganyaggal

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) 2016. szeptember 3-án, szombaton 10 órától tartotta istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévnyitó közgyűlését a Nagytemplomban.

Az Európa Rádió Mozaik Magazinjában a tanévkezdés legfontosabb kérdéseit, újításait, kiemelkedő eseményeit és a diákéletet mutatták be. 

Letöltés

Letöltés

Dr. Kustár Zoltán, a DRHE rektorhelyettese elmondta, hogy "a tanulás, teljesítés mellett az a bibliai mérték szerinti bölcsesség is nagyon fontos, amely segít eligazítani bennünket, és amely keresztény olvasatban mutatja a világ valós értékeit."

Dr. Bölcskei Gusztáv, az intézmény rektora, a közelgő ünnepre - a reformáció 500. évfordulójára készülve - arról beszélt az ünnepi tanévnyitón, hogy a jubileumi évre készülve fontos feladat lesz az egyház megújítása: "mit jelent teológiai, történeti gondolkodásunkban a reformátori alapelv, hogy az egyháznak szüntelenül meg kell újulnia?"

Letöltés

A hallgatói élet jelentős része az intézménynek. Erről, a legfontosabb programokról és a közösségről, Hidi László ötödéves teogólus hallgató, a Hallgatói Önkörmányzat Elnöke beszélt.

Balogh Tímea, elsőéves vallás- és nevelőtanár szakos hallgató elmesélte, hogy miért ezt az egyetemet választotta és milyenek az első benyomásai az intézményről. 

Forrás: Európa Rádió