Rendszerüzenet
2016. szeptember 12.

Lelkészbeiktatás Tiszavasváriban - hanganyaggal

Szeptember 11-én iktatták be a tiszavasvári és szorgalmatosi református gyülekezetek lelkipásztori tisztségébe Szvoren Attilát. Az igehirdetés szolgálatát dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke látta el. Szvoren Attila megválasztott lelkipásztort dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese iktatta be.
 
alt
 
A következő interjúkat Kovács Zoltán készítette az ünnepi istentisztelet után az Európa Rádióban.
 

Letöltés

alt

Az lelkészbeiktató istentiszteleten dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese iktatta be Szvoren Attilát. "A lelkipásztornak kulcsszerepe van Isten akaratának felismerésében, hiszen ő Isten munkájának, gondolatainak a közvetítője. Neki kell megfejtenie, elkérnie vasárnapra az üzenetet a gyülekezet számára. (...) A mai időfelfogás tekintetében rendkívül szükség van azokra az emberekre, akik felismerik az alkalmas időt" - mondta dr. Gaál Sándor. 
 
alt
 
Katona Béla 13 évig szolgált Tiszavasváriban lelkipásztorként. "Tizenhárom nagyon szép esztendőt töltöttünk itt a feleségemmel és a családommal. Jó érzések vannak bennem, mert egy jó gyülekezetet hagyunk itt és egy jó lelkipásztor veszi át ezt. Megnyugtató számomra, hogy folytatódni fog az a munka, amit mi is megkezdtünk és talán egy még fiatalosabb lendülettel, még inkább kiteljesedhet az itteni közösség."
 
"Nagy hála van a szívemben az Úristen felé, hogy meghallgatta a mi imádságainkat és sikerült megszervezni a templom felújításért és a lelkészbeiktatásért ezt a hálaadó istentiszteletet" - mondta Tokár Zoltánné, a Tiszavasvári Gyülekezett gondnoka.
 
 alt 
 
Szvoren Attila, beiktatott lelkipásztor úgy látja, hogy "a legfontosabb, hogy ugyanazt az Istent szolgáljuk, mint az előző szolgálati helyünkön. Lehet, hogy más körülmények között vagy más közegben, de ugyanazt a változhatatlan igét és igazságot kell szolgálnunk."
 
alt
 
Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke - aki az igei szolgálatot végezte a lelkészbeiktató istentiszteleten - több tantárgyból is tanította Szvoren Attilát a teológián, így már diákkorában megismerte a tehetségét, szorgalmát. "Amikor a személyiséget jobban ismeri az igehirdető, a gyülekezettel is jobban meg tudja ismertetni a lelkipásztort. A beiktatás különlegessége volt még, hogy nagyon közel van a lelkipásztor megválasztásának ideje, így nagy öröm volt számomra, hogy az igehirdetésen keresztül be tudtam mutatni Szvoren Attila eddigi pályáját, amit a gyülekezet még nem ismert."
 
Fotók: Barcza János