Rendszerüzenet
2016. szeptember 12.

Hálaadó istentisztelet Kisvárdán - hanganyaggal

A Kisvárdai Református Templom felújítása, valamint a Kisvárdai Református Általános Iskola új sport-, rendezvény- és játszóudvarának átadása alkalmából 2016. szeptember 10-én, szombaton a Kisvárdai Református Templomban hálaadó istentiszteletet tartottak. 120 évvel ezelőtt volt ehhez hasonló nagy rekonstrukció, átalakítás a kisvárdai református templom történetében. 

 „Szükség van azokra a templomokra, közösségi házakra, iskolákra, amelyeket most egyházaink működtetnek és megtelítenek gyermekekkel és hívekkel. Ezért a felújítási munkálatok támogatását tovább folytatja a kormány. (…) A mi gyökereink, a mi kulturális múltunk és jövőnk az a kereszténységtől függ és ezen alapszik” – mondta Soltész Miklós, az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár.

alt

A hálaadó istentiszteleten dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét.

„A százhúsz esztendős kisvárdai templom több rendezvénynek lesz a helyszíne jövőre – a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódóan –, amelyek ebben a már megújult, technikailag is a kor színvonalára hozott istentiszteleti helyen valósulhatnak meg" - mondta dr. Fekete Károly. 

„Nagyon ritka, amikor egy gyülekezet életében ilyen mértékű felújítás adatik; hogy ez most így történhetett, az nem érdem, hanem kegyelem. 1803-ban épült a gyülekezet első kőtemploma, előtte csak fatemplomai voltak a kisvárdai református közösségnek. Utána a millennium évében volt egy hatalmas átépítés és óriási bővítés. Azóta most nyílt lehetőség arra, hogy kívül-belül megújulhasson a gyülekezet temploma” – mondta Százvai László lelkipásztor.

 alt 

A teljes anyag itt hallgatható meg:

Letöltés

 alt     

 alt 

Forrás: Európa Rádió

Fotók: Barcza János