Rendszerüzenet
2016. augusztus 26.

Ünnepi istentisztelet Martfűn - hanganyaggal

Templomuk felszentelésének 20. évfordulójára emlékeztek, és hálát adtak első orgonájukért a Martfűi Református Egyházközség tagjai agusztus 21-én. Az igét dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette. 

Az ünnepi, hálaadó istentiszteletről Szirák Sára készített összeállítást az Európa Rádióban.

A lelkészi szolgálatról, a gyülekezet jelenéről és jövőjéről beszélt Kupai-Szabó Kornél. "Mindaz ami most Martfűn látható, a csoda szóval illethető. Egészen kicsi gyerekekkel is foglalkozunk már középső csoportos kortól kezdve. Az általános iskolai hitoktatásban 120-an vesznek részt. Csütörtök esténként van egy rétegalkalom fiatal felnőtteknek, van klasszikus bibliaóránk és természetesen vasárnap a főistentisztelet. A jövő nagy kérdőjel, egy valamit tudunk: a Jóisten, aki velünk volt, velünk lesz.

Letöltés

alt

alt

 

alt

Czirmai Árpád, a gyülekezet korábbi lelkipásztora a kezdeti kihívásokról és a 12 éves lelkészi szolgálatáról mesélt. "Az egész történetet úgy értékelem, hogy az Úristen milyen csodálatosan zárta el egyes helyeken az utat, hogy csak oda mehessek, ahova Ő akarta. Nincs annál nagyobb megtiszteltetés egy református lelkésznek, minthogy valahol templomot építsen az Úr dicsőségére. Soha nem tudom ezt eléggé megköszönni, nagyon hálás vagyok az Úrnak."

alt

"Reménységgel néztek előre az itt szolgáló lelkészek, hogy van jövője ennek a településnek és van jövője ennek a gyülekezetnek. Mindent megtettek az itt szolgáló lelkészek, hogy évről-évre egyre komfortosabbá tegyék az épületeket, és hittel tekintsenek a jövőbe" - mondta Beszterczey András, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese. 

alt

alt

alt

Fotók: Barcza János

Forrás: Európa Rádió