Rendszerüzenet
2016. augusztus 09.

Kismarjai református gyerektábor - hanganyaggal

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezte meg ezen a nyáron gyermektáborát a református gyülekezet Kismarján. A részletekről Vida Mátét, a Kismarjai Református Egyházközség lelkipásztorát kérdezte Oláh Ilona az Európa Rádióban. 

alt

A hajdú-bihari településen sok hátrányos helyzetű családnak jelent nagy segítséget, hogy az óvodások és általános iskolások ingyenesen vehetnek részt a közösségépítő, hitet elmélyítő, ugyanakkor szórakoztató, élményt adó programsorozaton. A tábor augusztus első két hetében került megrendezésre. 

alt

„Kismarja egy 1200 fős, határmenti település. Helyzetéből adódóan nagyon sok a hátrányos helyzetű gyermek, ezért az egyházközséggel egy olyan alkalmat szerettünk volna biztosítani számukra, amely a nyári szünetben – bár nem pótolja a kirándulás lehetőségét –, de mégis felszabadult módon teremt módot a pihenésre” – mondta Vida Máté református lelkész.

Mozgalmasan telik a gyülekezeti tábor: sportfoglalkozásokon, kreatív kézműves alkalmakon vehetnek részt a gyerekek, mindeközben játékos formában ismerkednek a hittel, a bibliai történetekkel.

 alt 

Az első héten az ünnepekkel való ismerkedés volt a központi téma, a második heti programot pedig egy bibliai történetre, József történetére fűzték fel a szervezők.

„Komoly szakmai gárdát sikerült megnyerni: fejlesztőpedagógus, gyerekterapeuta, zeneterapeuta és gyermekpszichológus is van köztük. Tudatosan úgy válogattuk össze a munkatársi közösséget, hogy ne csak a gyerekek szórakozásáról szóljon ez a két hét, hanem a lelkigondozásra is nagy hangsúlyt fektetünk. A létszám változik, de körülbelül 50-80 fő között veszünk részt a táborban” – mondta Vida Máté.

 alt 

A szervezők gyülekezeti adományokból tudták biztosítani az anyagi feltételeket, illetve a Debreceni Református Egyházmegye is támogatta a rendezvényt. Vállalkozók, magánszemélyek anyagi és eszközbeli támogatást is nyújtottak, Kismarja Önkormányzata pedig az étkeztetésben adott hatalmas segítséget, így a tábori részvétel teljes mértékben ingyenes. 

 alt 


A teljes interjú itt hallgatható meg:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió