Rendszerüzenet
2016. augusztus 01.

Jubilált a debreceni Cigánymissziós Tábor - hanganyaggal

A Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója 2006 nyarán került kapcsolatba a Düsseldorfból és Achenből érkező Koreai Református Gyülekezet tagjaival, Kaeja Parker Cho koreai református lelkésznő közvetítésével. Ennek az ismeretségnek egyik gyümölcse a közös nyári tábor, amelyet idén tizedszerre rendeztek meg. A minden év júliusának utolsó hetében rendezett tábornak a debreceni Dorcas Camping adott otthont. A Németországból érkező fiatal koreai reformátusok létszáma 20-25 fő szokott lenni, akik között mindig található néhány igen képzett zenész és művészi érzékkel megáldott ifjú.

alt

Igét hirdetett Fekete Károly püspök

A tizedik tábor ünnepi istentiszteletére 2016. július 31-én délelőtt került sor, amelyen dr. Fekete Károly püspök hirdette az igét, majd köszöntötte a koreai református testvérek csoportját és a házigazdát, Gregussné Buzás Irén misszióvezetőt. A koreai csoportban is volt két lelkész: Kim Dong-Wook vezető lelkipásztor Németországból, illetve a Budapesten élő és a Károli Gáspár Református Egyetemen is tanító Kim Seonkoo koreai református lelkész, akivel itt tartózkodása óta szintén hivatalosan együtt munkálkodik a Cigánymisszió.

alt

A koreaiak kamarakórusa

A nyári táborban folyamatos a zenés-énekes istendicsőítés. A koreai csoport évről-évre készül egy meghatározott bibliai témával a nyári táborba. A legnagyobb figyelem a bibliai témát feldolgozó pantomim játékot kíséri, amely igen kifejező és igényesen kidolgozott volt a jubileumi istentiszteleten is, ahol két jelenetet is bemutattak. Felvezetésként a teremtés és a Krisztus hozta újjáteremtés állt a középpontban, a csoportbeszélgetések előtt pedig a megváltástörténet feldolgozásának örülhetett a gyülekezet.  

 alt 

Gyermekfoglalkozás a felnőttek istentisztelete közben

A szeretet kézzel fogható jeleit látjuk az ajándékba kapott színes pólókban, és az évek óta megtartott jótékonysági koncertekben.

 alt 

Kim Dong-Wook, Fekete Károly, Kim Seonkoo és Gregussné Buzás Irén

A koreai testvérek legnagyobb támogatásának viszont azt tartjuk, hogy őszinte testvéri szeretettel tudnak odafordulni a cigány emberekhez és ezzel Krisztus szeretetét közvetítik számukra. Így válik valóra az az Ige: „Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám… Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,35-36. 40)

 alt 

Közös éneklés

A jubileumi nyári táborba több mint 120 résztvevő jött el Álmosdról, Bagamérból, Bodaszőlőről, Debrecenből, Esztárból, Hajdúbagosról, Hajdúhadházról, Nyíradonyból, Pocsajból és Tiszavasváriból. 

Gregussné Buzás Irénnel, a cigánymisszió református lelkészével, Nemesszeghy Dániel beszélgetett az Európa Rádióban.

Letöltés

Letöltés

Forrás: Európa Rádió