Rendszerüzenet
2016. augusztus 01.

Gyülekezeti nap a Kiszombor-Maroslelei Missziói Társegyházközségekben

Két maroknyi gyülekezet él a Csongrádi Református Egyházmegye déli részén: Kiszombor és Maroslele. Épületeik és a lelkészi állás fenntartásáért sokat tesznek, de a Református Szeretetszolgálat segítségével két évvel ezelőtt belefogtak az egyháztáji programba is és közmunkásokkal együtt igyekszenek hasznosítani a rendelkezésükre álló földterületet.

alt

A nyár hevében gyülekezeti nap keretében találkoztak a két gyülekezet tagjai, a közmunkaprogramban résztvevők és Fekete Károly püspök, hogy közösen figyeljenek Isten igéjére, majd gyakorolják az asztalközösséget és beszélgessenek a gyülekezetek gondjairól, hétköznapjairól és a jövőjükről. Szabó Ágnes lelkipásztor és a megszólaló gyülekezeti tagok kendőzetlen őszinteséggel beszéltek a közelmúltról, az eddig megtett út nehézségeiről, problémáiról.

Kiszomboron megújult a templom és a parókia. A mögötte lévő kertben különféle zöldségek és vetemények várják a betakarítást.  

alt

Az udvari filagória árnyat adó fedele alatt zajlott a szeretetvendégség és a beszélgetés.

Maroslelén nagyobb átalakítási munka kezdődött, de hol mester, hol anyagiak hiányában csak lassan haladnak előre. A maroslelei gyülekezeti háznál Juhász András esperes is csatlakozott a püspöki látogatás helyi résztvevőihez és a megbeszéléshez.