Rendszerüzenet
2016. július 29.

Debreceni reformátusok a Művészetek Völgyében 2016-ban

Két helyszínen is szolgálatot végeztek debreceni reformátusok a Művészetek Völgye 2016. évi rendezvénysorozatában. 

A Herman Ottó Intézet által szervezett Teremtésvédelmi Udvarban napi programként 11.30-tól „Lelki táplálék déli harangszóra” címmel a kapolcsi római katolikus templomban rendhagyó istentiszteletekre került sor.

alt

Fekete Károly igehirdetés közben

Ennek a sorozatnak a keretében az első napon, július 23-án, szombaton Fekete Károly református püspök tartott rendhagyó istentiszteletet. 

alt

„Lelki táplálék déli harangszóra” a kapolcsi római katolikus templomban - Kocsis Attila, Fekete Katalin és Fekete Károly

A püspök meditációja és imádsága mellett orgonaműveket is előadott. A liturgia vezetésében részt vett Kocsis Attila, a Református Szeretetszolgálat programigazgatója és Fekete Katalin magánénekes, zenetanár. 

alt

Üzenetírás a Teremtésvédelmi Udvarban

A népes gyülekezet igei elmélyülését J. S. Bach, Domenico Zipoli, Cesar Franck és Gárdonyi Zoltán művei segítették. 

Fotók: Fekete Dániel

Taliándörögdön a „Népi építészet és gasztronómia” napjára az Inkler-házban került sor. 

alt

Debreceni gyülekezeti tagok főztek Taliándörögdön

Július 23-án délután Püspöki Falat címmel munkaebéd és beszélgetés zajlott, amelyen Fekete Károly püspök szólt a reformáció 500. évfordulójának jelentőségéről és a jubileumi év programjairól. 

alt

A Debrecen-Kossuth utcai, -Nagytemplomi és -Józsai gyülekezetek tagjai hozzáértéssel és szeretettel készítették az ebédet és osztották ki a közel száz adagot az érdeklődő vendégeknek.

alt

A délutánt a népi építészetről szóló előadás és kerekasztal beszélgetés zárta, amelyet Józsa Tamás, a Hild József építőipari Szakközépiskola Igazgatója és Nagy Dénes, az MTA VEAB Népi Építészeti Munkabizottság társelnöke vezetett.

alt

Fotók: Kozma Tibor