Rendszerüzenet
2016. július 12.

„Legyünk jelen egymás számára.”

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2016. július 9-én tartotta meg a Nagytemplomban ünnepi tanévzáró közgyűlését. A 2015-2016-os tanév eredményeit az ünnepség előtt Bölcskei Gusztáv, a DRHE rektora összegezte, aki Oláh Ilona mikrofonja előtt már a folytatásról, a szeptembertől várható változásokról is beszélt az Európa Rádióban. 


„A ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, …
a jó cselekedet mellé tudományt.” (2Pét 1,5)

Az istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévzáró közgyűlésen az egyetem doktorrá avatta Papp György lelkipásztor urat, és habilitált doktorainak sorába fogadta Dr. Varga Gyöngyi lelkipásztor asszonyt, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docensét.

alt

Az ünnepélyes eseményen a végzős hallgatók is megkapták diplomáikat, okleveleiket és kitüntetéseiket. A hitélet-, tanító, informatikus-könyvtáros és kommunikáció szakon tanult, valamint felnőttképzésen részt vett hallgatók közül 106-an vették át diplomáikat. Hamarosan 21 teológia-lelkész szakon végzett fiatal kezdi meg munkáját a különböző gyülekezetekben.

Az igét Derencsényi István főjegyző, püspökhelyettes hirdette.

alt

Az ünnepi közgyűlést Dr. Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora nyitotta meg. Rektori tanévzáró beszédében kiemelte, hogy a teológia a hit kritikai reflexiója. „Aki  hitre jut, annak a teológia segít végrehajtani az önkritikai reflexiót, amely mindig az adott egyház segítését jelenti. Ez hordozza, táplálja keretet adva a hittudománynak.”  Bölcskei Gusztáv úgy fogalmazott: diákok és tanárok kapcsolatában a legfontosabb egy intézményen belül, hogy jelen legyenek egymás számára. A lelkipásztori és tanítói életforma számára is ez a legfontosabb muníció – jelentette ki a rektor.

alt

A végzős hallgatókat Kedvesné dr. Herczegh Mária oktatási rektorhelyettes búcsúztatta el. A végzős hallgatók nevében Nagyné Török Csilla búcsúzott.

alt

Az interjú:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió