Rendszerüzenet
2016. július 04.

Bibliai Gyermekhét Szabolcsveresmarton

„Van-e valami lehetetlen az Úr számára?”  - olvashatjuk a kérdést Mózes első könyvében a 18. rész 14. versében. „Istennek semmi sem lehetetlen!” - mondták kórusban az elmúlt napokban a szabolcsveresmarti gyerekek válaszként. Dolhai Réka beszámolója.

Istennek az sem volt lehetetlen, hogy idén is megrendezésre kerülhetett gyülekezetünkben a hagyományos bibliai gyermekhét. A négy nap alatt megismerkedhettünk a Bibliából jól ismert Ábrahámmal, aki az Úr elhívására útra kelt és nagy néppé, áldássá vált. Napról napra egyre több énekkel, aranymondással és bibliai igazsággal találkozhattunk. Minden nap, az Ábrahámról szóló történetek előtt volt egy gondolatébresztő feladat, melynek keretén belül beszélgettünk arról, hogy mit vinnénk magunkkal egy útra, vagy arról, hogy a különféle bajba jutott embereknek hogyan segíthetnénk. De volt játékos feladat is, például amikor próbáltunk törekedni a békességre, miközben a lábunk alatt lévő papír, mely a földet jelképezte, kezdett fogyatkozni. A történetek után pedig minden nap egy feladatlap megoldása várt a gyermekekre. Ezt követte a jól megszokott makett készítés.

Alkalmunk szerdán vette kezdetét, amikor egy Ábrahámot ábrázoló puzzle-t állíthattak össze a gyermekek, csütörtökön pedig egy pásztoros makettet színeztek. Azonban pénteken, egy kis újdonságként, kreatív dolgokat próbálhattunk ki. Különböző gipszfigurákat festhettünk, melyeket hűtőmágnesként a nap végén hazavihettünk. Emellett elkészíthettük az esti történetekből jól ismert Szavak nélküli könyvet is. Végül szombaton térbeli makettek sokasága díszítette a gyülekezeti termet a foglalkozás végére. Az úgynevezett napirend következő állomása az uzsonna volt, s így itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy külön köszönetet mondjak azoknak a felnőtteknek, akik gondoskodtak arról, hogy minden nap finom, tápláló és bőséges étel várt bennünket. Különféle ízletes süteményeket is kaptunk, valamint köszönetet szeretnék mondani a rengeteg üdítőért, ásványvízért, melyekre a nagy hőségben még inkább szükségünk volt. Az uzsonnát követően kinti játékokra került sor, mint az állomásos játék és a sorverseny. Örömmel figyeltem a játékokban részt vevő gyermekeket, hogy mennyire jól érzik magukat. Nemcsak egy csapat tagjává váltak a különféle játékok és feladatok során, hanem egy közösség részévé. Az utolsó napunkon, szombaton zajlott a jól megszokott vásár, ahol a gyermekek a héten gyűjtött pontjaikkal sok-sok értékes dolgot vásárolhattak. Minden napot egy történettel zártunk. Szerdától péntekig Madugu történetét hallhattuk, aki Afrikában élt, és nemcsak követni kezdte az élő Istent a misszionárius és a Szavak nélküli könyv hatására, hanem testvéreivel is megosztotta mindezt. A szombati, utolsó napunkon pedig egy egészen különleges történettel gazdagodhattunk, egy kis szív történetével, mely felkeltette mindannyiunk figyelmét. A történet mondanivalója, hogy követnünk kell az Urat és az Ő akaratát, tiszta szívűnek kell lennünk örömmel és hálával telve Jézus iránt, valamint a piszkos, azaz bűnös szíveknek segítenünk kell a megtisztulásban. Úgy gondolom, szép zárása volt a történet hetünknek, melyen 35 gyermek vett részt, több lelkes segítővel együtt. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik bármilyen formában segítséget nyújtottak ezen a héten. Nem túlzás, ha azt mondom, remek szervezés állt a háttérben. Illetve köszönet mindazoknak, akik eleget tettek az „engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket” jézusi felszólításnak. 

alt

Ha maradok a statisztikáknál négy napon át, naponta 30-35 gyermek összesen 5497 pontot gyűjtött össze; 5 új ének, 4 aranymondás, 1 bibliai és 2 missziós történet került még közelebb hozzánk. Úgy érzem kellemes időtöltés volt ez mindannyiunk számára, s hálát adhatunk az Úrnak, hogy sikeresen, élményekkel telve tölthettük el a gyermekhetet ezúttal is.

                                                                                                                                             Dolhai Réka

BIBLIAI GYERMEKHÉT SZABOLCSVERESMARTON

2016. JÚNIUS 29 - JÚLIUS 2.