Rendszerüzenet
2016. július 01.

Új hitoktatói képzés indul Debrecenben

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem a jövő tanévtől új, szakirányú végzettséget biztosító, felsőfokú hittanoktatói képzést indít.

A református hit- és erkölcstanoktató szakirányú továbbképzési szak a közoktatás 1–8. osztályában jogosít fel az iskolai hittanoktatásra. A végzettséget a köznevelési törvény, valamint a Magyarországi Református Egyház Zsinatának hittanoktatásról szóló törvénye egyaránt az egyházi és a nem egyházi iskolákban is érvényesnek ismeri el. Az oklevél kiadásához nem szükséges nyelvvizsga.

A 4 féléves képzést levelező formában, önköltséges képzésként indul, a tandíj a szeptemberben belépők számára 110.000.- Ft/félév. A képzésre augusztus 15-éig lehet jelentkezni.

A képzésre azok jelentkezhetnek, akik már pedagógiai végzettséggel rendelkeznek – az óvópedagógustól a tanító diplomán át a tanári végzettségekig minden elfogadható. A képzésre felvételi vizsga nincs, csak egy alkalmassági elbeszélgetés.

Az állami előírások miatt sok gyülekezetben nehéz az állami iskolákban a fakultatív hit-és erkölcstan tantárgyra megfelelő hittanoktatókat találni. A hittudományi egyetem új képzése a katekéta–lelkipásztori munkatárs szakkal mindenben azonos kompetenciákat biztosít, ám itt egy évvel rövidebb képzési idő alatt érhető el a diploma. Ez, valamint a nyelvvizsga alóli mentesség számos gyermekmunka iránt elkötelezett gyülekezeti tagot ösztönözhet a hittanoktatói szakképzettség megszerzésére.

A képzésre augusztus 15-éig lehet jelentkezni az egyetem tanulmányi osztályán. Részletesebb információk a szakról és a jelentkezésről az egyetem honlapján, az alábbi címen érhetők el: http://www.drhe.hu/felvetelizoknek. Érdeklődni munkanapokon, délelőtt 8–12 óra között dr. Kustár Zoltánné osztályvezető asszonynál lehet személyesen, vagy az alábbi elérhetőségeken: tel.: 52/518-515, e-mail: kustar.zoltanne@drhe.hu.