Rendszerüzenet
2016. június 21.

Templomszentelő hálaadó istentisztelet Bánkon

Templomszentelő hálaadó istentisztelettel ünnepelt hétvégén Bánk református közössége. Az ünnepi istentiszteletről Oláh Ilona készített összeállítást az Európa Rádióban.


alt

A Debrecentől 7 kilométerre található településrész 1500 lelket számlál, és egyik kiemelkedő központja a mintegy két évtizede épült református templom. Az elmúlt két évtized azonban nagy változásokat hozott, folyamatosan bővült az itteni szolgálatok köre, és ezzel együtt a Debrecen - Bánki Református Egyházközség tagsága is. Így mára a gyülekezet kinőtte a templomát, ezért szükség volt a bővítésre. A több millió forintos beruházás elkészült, Isten háza immár megnagyobbítva, korszerűsítve, felújítva fogadja a híveket.

alt

alt

Buzás Dénes, a Debrecen - Bánki Református Egyházközség lelkipásztora a gyülekezet templomának megújulását ünneplő, azért hálát adó istentiszteleten felidézte: több mint 20 éve járt utoljára Bánkon hivatalosan püspök, akkor, amikor felavatták a helyi református templomot. Most a kibővített, korszerűsített épületet Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szentelte fel.

 alt 

A hálaadó istentiszteleten Fekete Károly püspök igét hirdetett, majd Szabó Ilona gondnoknő idézte fel az idáig vezető utat, a bánki református gyülekezet fejlődésének fontos állomásait.

 alt 

Buzás Dénes, a bánki gyülekezet lelkésze számolt be a templom bővítésének és felújításának munkálatairól.

 alt 

Bánk lelkipásztora mindazoknak köszönetet mondott, akik támogatták, segítették ezt a jelentős beruházást. A templomszentelő hálaadó alkalom a meghívottak köszöntőivel folytatódott. Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese is méltatta a helyi közösség erejét.

 alt

 alt 

Oláh Ilona összeállítása:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió

Fotók: Barcza János