Rendszerüzenet
2016. május 27.

KatonaSuli program a Mezőtúri Református Kollégiumban

2016. május 24-én a Mezőtúri Református Kollégium dísztermében ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodás aláírására került sor a KatonaSuli programról. 

A KatonaSuli program keretében a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis és a Mezőtúri Református Kollégium együttműködési megállapodásának a célja, hogy a Magyar Honvédség társadalmi támogatottságát növeljék, a katonai pályát népszerűvé tegyék, és a katonai alapismeretek választható érettségi vizsgatárgy elsajátítását mind pedagógiai, mind (katonai) szakmai vonatkozásában a legmagasabb szinten megvalósíthatóvá tegyék a honvédelmi nevelés megvalósítására.

alt

Az aláírás előtt Lamos Imre dandártábornok a Szolnoki Helikopter Bázis parancsnoka méltatta az együttműködés jelentőségét.

Ezt követően a fenntartó Mezőtúri Református Egyházközség részéről Nagytiszteletű Mihalina László lelkészelnök üdvözölte az együttműködési megállapodás aláírását a Bibliából vett példázatra alapozva a köszöntését, kiemelve, hogy bár technikailag a mai honvédség fejlettebb, mint az ókori harcos, azonban a kitartás, a hűség, a fegyelem ugyanolyan fontos, mint az ókorban.

 alt 

Majd Vasas István főigazgató úr részletezte azt, hogy a KatonaSuli program hogyan illeszkedik a Református Kollégium jelmondata mögötti tartalomba: „Hagyomány és korszerű műveltség”.

Ezt követően az intézmény sportcsarnokában önvédelmi bemutató megtekintése következett, melyet a 9-10. évfolyam rendészeti pályára készülő tanulók mutattak be. Az esemény lezárásaként a múzeumi könyvtár, tanuszoda, múzeumi emlékszoba megtekintésén vettek részt a vendégek.