Rendszerüzenet
2016. május 13.

Imaterem szentelés

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetésvégrehajtási Intézet új imatermének megszentelésére május 10-én került sor.

„Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve?
Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy
jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe.”
ApCsel 1,11

Az ünnepi ökomenikus istentisztelettel egybekötött alkalmon Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Görög Katolikus Főegyházmegye érsek-metropolitája és Zsarnai Krisztián, a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye esperese szolgált. Az igét Dr. Fekete Károly püspök úr hirdette.

alt

A Tiszántúli Református Egyházkerület úrvacsorai kegytárgyakat adományozott a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek.

Az ünnepi köszöntőjében Pancsusák Sándor bv. ezredes, intézetparancsok kiemelte, hogy a börtönmissziós tevékenységet és küldetést erősíteni fogja az imaterem létrejötte. „Ezen a helyen a hit gyakorlása valóban kiteljesedhet.”

 alt 

Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese köszönti a résztvevőket.

Az imaterem kialakítása nem jöhetett volna létre a különböző adományok nélkül. A padokat a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközségtől, a szószéket a református börtönmissziótól, az úrasztalát pedig a Magyar Református Szeretetszolgálattól kapta az intézmény.

 alt 

dr. Kocsis Attila
MRSZ programigazgató

A fogvatartottak is műsorral készültek: verssel, énekkel köszöntötték a résztvevőket. 

Az ünnepi istentiszteletet követően Mészáros Barna börtönlelkésszel Szirák Sára készített interjút: többek között a missziós tevékenységéről, az imaterem létrejöttéről és az áldott esemény üzenetéről.

Letöltés

Forrás: Európa Rádió

Fotók: Barcza János