Rendszerüzenet
2016. május 06.

Szeretetfutás a Reformáció 500. évfordulója alkalmából

Félezer kilométer lefutására vállalkozott egy református lelkész. Czapp József a Reformáció 500. évfordulójára hívja fel a figyelmet és mozgalmat indít: azt szeretné, ha jobb, teljesebb életet élnénk. A mikepércsi lelkész adományt is gyűjt: a futás sikerétől függhet egy erdélyi kis templom és közösség sorsa.

Czapp József április 29-én indult útjára, azóta többek között járt már Miskolcon, Vizsolyban, Sárospatakon, Tolcsván és Anarcson is. Ez alatt a jó pár nap alatt József jó néhány kilométert futott már le, és rengeteg támogatóval találkozott az útja során. De az útjának még közel sincsen vége, a küldetés nagyrésze még hátra van. Ezt követően olyan településeken fog megfordulni, mint Eger, Szolnok, Budapest, Győr, Veszprém vagy éppen Debrecen.

alt

Koncz Tibor és Czapp József – útvonaltervezés a karcagi parókián

Czapp József meghatározott céllal indult útjára április 29-én Tiszaszalkáról. A futás egyik célja, hogy szeretne változást vinni az emberek életébe, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy szükséges van egy újabb reformációra. József 500 érvet szeretne összegyűjteni a követői segítségével, amiket az emberek az 500 érv értünk című Facebook oldalon tudnak megosztani. A mozgalom másik, jótékony célja Nagygalambfalva, Kányádi Sándor szülőfalujának a megsegítése. József a futásával adományokat is szeretne gyűjteni a település javára, amiket a 11738008-21108598 –es elkülönített bankszámlára várnak. Nagygalambfalva közössége egy külön képet is küldött József számára, hogy megköszönjék a segítségét, valamint a május 15-i befutóra egy eredeti székelykaput fognak felállítani a mikepércsi parókia bejáratánál.

Az utolsó 13 km megtételére május 15-én, pünkösd első napján kerül sor 13 órai kezdettel. A futás a Nagytemplom előtti Kossuth térről indul, és Mikepércsen a parókia kertjében ér véget. A futáshoz lehet csatlakozni, és nem kell végigfutni a teljes távot. Ki-ki annyit fusson csak, amennyit bír.

 alt 

Ezt követően délután, illetve este jótékonysági rendezvényt tartanak Mikepércsen, a parókia udvarán, melyre szeretettel várnak a szervezők minden kedves érdeklődőt.

A „Pünkösdi Sokadalom” kedvezményezettje ebben az esztendőben a Nagygalambfalvi Református Egyházközség, Mikepércs erdélyi testvértelepülése. A székely falu Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő szülőfaluja, aki ígéret szerint jelen lesz majd az eseményen.

A Pünkösdi sokadalom megrendezésével a Nagygalambfalva 13-ik századi templomának felújítására és karbantartására, valamint a gyülekezeti élet támogatására szeretnének gyűjteni.

Forrás: Emerald Public Relations

Fotók: Kollár József