Rendszerüzenet
2016. április 08.

"Krisztus hadseregében nincs tartalékos..."

Több mint 130-an vettek részt a Szatmári Református Egyházmegyében másodjára megrendezett férfi csendesdélutánon.

Istennek adva hálát mondhatom ki, hogy lélekben gazdag vasárnap délutánt tölthettünk együtt. Több mint 130 férfi vett részt a másodszorra megrendezett férfi csendesdélutánon. Ének tanulással kezdődött az alkalom, majd Szalay Kont esperes úr köszöntője után Bodnár- Enyedi Zsolt, a házigazda Gyülekezet lelkipásztora tartott áhítatot az Ézsaiás 6 alapján, párhuzamot vonva Isten népének múltja és jelene között.

alt

Alexa Imre (Mátészalka- Kertvárosi Református Egyházközség pénzügyi gondnoka) tett bizonyságot arról, hogy férjként, apaként milyen lelki harcai vannak a családban, hogyan kell helyt állnia a hitben a munkahelyén és felelősséget vállalnia a gyülekezetben.
Koós Lóránd, a Nagydobosi Református Egyházközség lelkipásztora a lelki fegyverekről tartott előadásában arról beszélt, hogy ezek (Efézus 6) hogyan segíthetnek a mindennapok lelki harcait megvívni.
A helyi általános iskola adott helyet a csoportbeszélgetéseknek, amelyekben egy-egy kard segítségével beszélhettek a résztvevők saját küzdelmeikről.
A lelki táplálék után szorgos asszonykezek által készített babgulyás enyhítette a testi éhséget - itt ragadom meg a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak a férfiak nevében a bőséges ellátásért!
Folytatódott a napunk. Kátay Zoltán énekmondó mutatta be a vitéz kor Istenes énekeit, majd Nagy György, a Mátészalka- Kertvárosi Református Egyházközség lelkipásztora evangelizációs szolgálata következett, amelyben Sámson bukásán keresztül világított rá a lelki megfáradás veszélyeire s csapdáira. Végül Esperes úr vezetésével fogadalmat tettünk: HARCRA FEL, GYŐZNI KELL!

                                                                                                       Bodnár- Enyedi Zsolt, lelkipásztor