Rendszerüzenet
2016. március 11.

Tíz éves a Debrecen – Füredi úti Református Missziói Egyházközség

Fennállásának 10. évfordulója alkalmából hálaadó istentiszteletet tartottak a Debrecen – Füredi úti Református Missziói Egyházközségben, március 6-án. A templom még 2006 februárjában a Füredi út és a Nádor utca sarkán nyitotta meg kapuit. Igényesen kialakított belső terének felső szintjén, a gyermekfoglalkoztató helyiségekkel kibővített, karzatos templomtérben az istentiszteletek mellett több koncertet, előadást és kiállítást is rendeztek.

alt

Sági Endre a gyülekezet lelkipásztora az alkalmon kiemelte, hogy a Szentlélektől fogantatott ez a gyülekezet is, és az Anyaszentegyház csak akkor képes szülőképességét megőrizni és akkor lesznek hívei, ha erről nem feledkezik meg!

alt

„A Mennyek Országának Királya olyan, hogy nagyobb lesz a Mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint 99 igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre. Ilyen végszó miatt érdemes volt gyülekezetet alapítani, templomot vásárolni 10 évvel ezelőtt, lelkipásztornak és egyháztagnak lenni egy köztes állapotban, három – négy gyülekezet határterületén egy újabbat létrehozni, mert egyetlen egyért is megéri”!- mondta ünnepi prédikációjában Fekete Károly. A 10. születésnapon erről üzen a gyülekezetnek ez a példázat, amely szerint a mennyei mintát követő Jézus keres, megtalál, örül és ünnepet ül. Jézus szavai két irányban is üzennek, szólnak azoknak, akik még nem vesztek el és magabiztosak és szól azoknak is, akik elvesztek és alig várják azt a mondatot, hogy jön valaki értük is- emelte ki a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, majd hozzátette: Csak velünk, emberekkel eshet meg, hogy nem vesszük észre valakinek az elkallódását. Csak a magányra döbbenünk rá, arra, hogy megszólíthatatlan a másik. Lavinák indulhatnak el, apró fillérekből rakódnak össze a nagy-nagy kifizetetlen adósságok, de Isten számon tartó szeretete nagyobb, mint a mi figyelmetlen figyelmünk. Isten tudja, hogy veszendők vagyunk- hangsúlyozta Fekete Károly. Az egyház nem lehet lusta arra, hogy ne keresse meg az elveszetteket és legyint az egyre, baj van ott, ahol csak a sok, a tömeg, a statisztika számít, mert igazi közösség csak ott van, ahol mindenkire jut elég figyelem, ahol azonnal a távolodó után indulnak, hogy újra a helyén legyen. Az Isten szeretete kereső szeretet is, az Úr sosem áll meg a regisztrációnál, azért jött, hogy megkeresse és megtalálja azt, aki elveszett, hogy utat találjon hozzánk. A pásztor csak az egy megtalálásával és megtartásával lehet igazán jó- emelte ki igehirdetése végén a Tiszántúl püspöke.

alt

Az ünnepi alkalom keretében lezárult egy folyamat is, ugyanis egy-egy szerződés aláírásával átkerült a gyülekezethez a templom és a parókiaként szolgáló lakás tulajdona az egyházkerülettől, így új utakon indulhat el a gyülekezet- mondta Fekete Károly.

alt

Bölcskei Gusztáv köszöntő beszédében kiemelte, hogy ebben a közösségben egy olyan gyülekezet épül, amelyik egyházként és gyülekezetként viselkedik, azaz engedi Isten lelkének munkálkodását, így azt kívánta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora, hogy ezen az úton vezesse tovább az egyházközséget a minden kegyelem Istene. A jubiláló gyülekezetet Bölcskei Gusztáv mellett Csabina Sándor, a Debreceni Református Egyházmegye főgondnoka és a római katolikus testvérgyülekezet plébánosa, Jacek Górski is köszöntötte az ünnepi alkalmon.

Fotók: Barcza János