Rendszerüzenet
2016. március 11.

Életvédőnő

„Életvédőnők” címmel református védőnők találkozóját tartották a Hirdesd a gyógyító Igét! rendezvény sorozat részeként  február 26-án 15 órától a Nyíregyháza – Városi Református Egyházközség Kazettás Termében.

A védőnők az ember születésekor, a lelkipásztorok az ember újjászületésekor nyújtanak segítséget, kísérik az emberi élet legszebb pillanatait szeretetükkel. Különleges lehetőség mindkét hivatás, közel kerülhetünk családokhoz, beengednek minket az emberek az otthonaikba, életükbe.

Azt mondják, meglátszik az arcon, ha sokat mosolyog a szív. Ezen a pénteki napon láttam a szív mosolygását.

A délutánt Fekete Károly püspök áhítata nyitotta meg, melyben az ötezer ember megvendégelése evangéliumi törtnet kapcsán azt emelte ki püspök úr, hogy Jézus azt áldja meg, amink van, és abból építkezik ma is a közösség, ami rendelkezésünkre áll.

Adorján Gusztáv köszöntőjében munkatársakként és testvérként köszöntötte a találkozón megjelent védőnőket. A védőnők a családi élet épségének megóvásában és a gyermekvállalás örömének megélésében támogatják a magyar fiatal családokat. Főgondnok úr beszélt a születés csodájának szépségeiről, melyet mint szülész számtalanszor láthatott, és Isten nyilvánvaló jelenlétének tart ebben a világban.

A délután Dávidné Balázs Ildikó, megyei vezetővédőnő prezentációjával  folytatódott, aki a 100 éves védőnői szolgálat történetéről és céljairól, eredményeiről beszélt nekünk. Mondanivalóját színesítette a múltat idéző hangulatos fényképsorozat.

Az előadások sorát Rákóczi Ildikó, a DE Egészségügyi Karának oktatója zárta, aki a védőnők folyamatos szakmai fejlődésének jelentőségét, és a kortárs kultúra elvárásainak kihívásait szem előtt tartó értékteremtő munkáját, mint család és nemzetvédő tevékenységet mutatta fel.

Gaál Sándor esperes köszöntő szavai, valamint a nyírbátori lelkésznő, Tárnok Ferencné hozzászólása is azt erősítette meg, hogy mindannyinkat körülvettek nagyon kedves védőnők életünk során szeretetükkel, tapintatosságukkal és tudásukkal. 

Tóth-Mihala Veronika

Az alkalomról készült összefoglaló videót itt tekinthetik meg: