Rendszerüzenet
2016. február 26.

Költségvetés, beszámolók- ülésezett az Egyházkerületi Tanács

Sok tervünkben le kell tudnunk mondani a számunkra fontos dolgokról, a siker érdekében, mert csak az lehet Krisztus tanítványa, aki élete elvesztésének kockázatával, önmaga állandó odaadásával él- mondta az Egyházkerületi Tanácsülésen nyitó áhítatában a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese. 

alt

Beszterczey András kiemelte, hogy az Isten nélküli világban jónak és alkalmasnak lenni nem elég, viszont a Jézus előtt leboruló ember, aki tudja hol a helye, képes nem csak tornyot, hanem hozzá templomot is építeni és Isten ügye mellé embereket rendelni.

alt

A nagykunsági egyházmegye esperesének áhítata után a püspöki beszámolóval folytatódott február 25-én a Tanácsülés. Fekete Károly beszédében az elmúlt hónapok eseményeiről szólt, így többek között a Hirdesd az Igét program alakulásáról, a IX. Református Jótékonysági Bálról, a Debreceni Református Kollégiumban felavatott kápolnáról és a múlt hétvégén megrendezett egyházkerület lelkészértekezletről. Az ez évi programok és lehetőségek közül kiemelte az Erdélyi Református Egyházkerület minifesztiválját, amelyet május 22-én, az Egység napján szerveznének meg. Kérik, hogy mind a 66 Kárpát-medencei egyházmegye képviseltesse magát az eseményen, amelyre március 31-ig lehet jelentkezni.

alt

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke beszámolt az állam Családi Otthonteremtési Kedvezményének fiatal lelkészekre vonatkozó jelenlegi állásáról is. Az illetékes minisztériumot megkeresve az egyházkerület vezetése azt a választ kapta, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a parókián élő fiatal lelkész családok is igényelhessék ezt a fajta támogatást.

alt

A püspöki beszámoló után a Tiszántúli Református Egyházkerület idei költségvetésének tervezetéről tárgyalt a Tanács. A tagok elfogadták a tervezetet, az egyházkerületi közgyűlés tárgyalja tovább a részleteket. Emellett szó volt a Köznevelési Előfinanszírozási Alapról és a Debrecen- Fürdei úti templom tulajdonjogának átadásáról, amelynek értelmében a kerület a templom tulajdonjogát ajándék jogcímén a Debrecen Füredi úti Reformtus Missziói Egyházközség tulajdonába adja. 

Fotók: Barcza János