Rendszerüzenet
2016. február 18.

A WISZ hallgatóival találkozott Fekete Károly püspök

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium hallgatói számára 2016. január 31-e is ugyanúgy indult, mint a többi vasárnap. Azonban ez a nap a találkozások napja lehetett a számunkra, hiszen részünk volt égi és földi találkozásban egyaránt.

Reggel 8 órától a Nagytemplomban voltunk istentiszteleten, ahol Dr. Fekete Károly püspök úr szolgálatát hallhattuk, az Ézsaiás 43: 18-21 alapján. Jó volt úgy indítani a napot, hogy Isten igégéjnek erőt adó, erősítő üzente hangzott. Megerősítés és erő, kegyelem és szeretet szavai voltak, amik eljutottak szívünkhöz, és megláttatták velünk a mi kegyelmes Istenünket.

Az ige mellett az imádság csendje, az Istennel való találkozás öröme is segített lelki töltődésünkben.

A vizsgaidőszak végén, amikor még vannak vizsgák, de az erő egyre kevesebb, az elme egyre fáradtabb, nagyon jó hallani a megmentő, mindig mellettünk lévő, megsegítő Istenről. Természetesen nem csak a nehézség idején kell Istenre gondolnunk, de most különösen is öröm volt a szívünkben, hogy Isten velünk van, nem csak most, hanem mindig.

alt

Az istentisztelet után, Püspök úr fogadott bennünket a Püspöki Hivatalban, ahol több mint két órán keresztül részünk lehetett egy személyes, kötetlen és közvetlen beszélgetésben.

Püspök úr megismerkedett a Szakkollégium hallgatóival, majd beszélt gyermekkoráról, fiatalságáról, élete meghatározó élményeiről és arról is beszélt, hogy mennyire fontos személy szerint számára is a Szakkollégium és annak hallgatói.

Tanulságos és sokat adó volt a személyes beszámoló, amit hallhattunk, melyet áthatott és átitatott mindvégig az Istenre hagyatkozás csodája, annak a csodája, hogy Isten kezében tudva életünket, ő azt erősen tartja és a helyes úton vezet bennünket.

A beszélgetés során a Szakkollégium igazgatója és lelkésze voltak moderátorok, de a hallgatók is felvetettek fontos és a cigányság sorsát érintő kérdéseket is.

A találkozó végén, Püspök úr körbe vezetett bennünket a Püspöki Hivatalban, majd pedig a mielőbbi és rendszeres találkozások reményében váltunk el egymástól.

Arany-Michels Richárd lelkész, Wáli István Református Cigány Szakkollégium