Rendszerüzenet
2016. február 15.

Felnőni és megnyílni

Felnőni és megnyílni címmel rendez interaktív kiállítást a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet február 15. és március 11. között a Debreceni Egyetem mindhárom campusán. A kiállítást február 15-én nyitotta meg Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöke és Jávor András, a Debreceni Egyetem Rektorhelyettese.

Az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb nyomás nehezedik a diákokra és a felnőtté válásról is olyan képet kapnak, ami elriasztja őket attól, hogy felnőjenek, felelősséget vállaljanak, belevágjanak a nagybetűs életbe. A túlzott elvárások miatt sokan tudatosan vagy épp tudattalanul is kitolják a leválást és az önálló életkezdetet.

A Debreceni Református Egyetemi Gyülekezetben évek óta több száz fiatallal dolgoznak együtt, hogy segítsék az ő felnőtté válásukat. Ezért döntöttek úgy, hogy a Szegedi Egyetemen az ottani egyetemi gyülekezetben  kidolgozott kiállítást elhozzák Debrecenbe és itt is bemutatják.

A Debreceni Református Egyetemi Gyülekezetben az elmúlt két évben új munkatársakat állítottak be, így most már az Egyetemi Templom mellett, a Kassai és a Böszörményi úton is létrejöttek új keresztyén közösségek, így már itt is be tudják mutatni a kiállítást.

A kiállítás képekkel, játékos feladatokkal és sok-sok olvasnivalóval felteszi a kérdést, hogy hol tartunk önmagunk megismerésében, a függetlenedésben, nemi identitásunkban, párkapcsolatban, gyerekvállalásban, kommunikációban és a társadalmi felelősségvállalásban.

A felnőtté válásról szóló kurzust, majd a kiállítást  a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet álmodta meg és ebben a félévben Debrecenben az egyetemisták és a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet tagjai részesei lehetnek a kurzusnak és a kiállításnak is.

Arról, hogy a tárlat mikor, melyik campuson lesz látható ITT tájékozódhat.

Püski Dániel, Arany Barbara

Fotók: Barcza János