Rendszerüzenet
2016. február 03.

Megtartotta első Jótékonysági Bálját a Kálvin téri gyülekezet Hajdúböszörményben

Megtartotta első Református Jótékonysági Bálját január 29-én, Hajdúböszörményben a helyi Kálvin téri Református Egyházközség és a városi önkormányzat. A bált hagyományteremtő szándékkal, kettős céllal szervezték.

Tönkő Levente, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség lelkipásztora kifejtette, hogy a rendezvény megszervezésénél szempont volt a város kulturális életének és a hívő emberek lelki világának gazdagítása is. Mint mondta azt halljuk és tapasztaljuk, hogy a mai kor egyik legelterjedtebb betegsége a depresszió, aminek egyik hathatós gyógyszere lehet a jókedv, az életöröm. „Nem beszélve arról, hogy Jézus egyik jellegzetes vonásai közé tartozott/tartozik az életöröm. Megnézzük a földi munkálkodását, akkor azt láthatjuk, hogy vendégségeken, lakomákon vesz részt. Sokszor elmondjuk, hogy Jézus örömének forrása kétirányú, az egyrészt az Atyával való kapcsolata, másrészt az emberek iránt érzett szeretete, aki pedig tele van az Úr és az emberek iránt érzett szeretettel az nem lehet búskomor, hanem életörömmel telített kell legyen és ezt kell sugároznia magából”! A bál megrendezését az is motiválta, hogy a ma embere egyre inkább elfelejti, hogy milyen fontos az együttlét és az abból fakadó tiszta öröm. 

A rendezvény bevételével a résztvevők közvetlenül a Hajdúböszörmény- Kálvin téri gyülekezetet, közvetve pedig az egyházközség évente megrendezendő nagycsaládos nyári táborát és azon belül is a rászoruló nagycsaládok táboroztatását támogatták. Tönkő Levente kiemelte, hogy nem a befolyt összeg mértéke a legfontosabb, hanem hogy egy kezdeményezés elindult, amely kiemelkedő kulturális rendezvénye lehet a városnak.