Rendszerüzenet
2015. december 25.

Isten útja az igazi főút

A Krisztus jelenlét szimbóluma a csillag, jelezte Jézus megszületését. A karácsonyfánk csonka lenne betlehemi csillag nélkül, amely jelcsillag, életjel, azt üzeni, hogy” itt van Isten köztünk, jertek őt imádni”! - mondta prédikációjában a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke december 25-én, a debreceni Nagytemplomban.

Karácsony első napján igehirdetésében Fekete Károly kiemelte, hogy meglátni, mozdulni és imádni- ma is ez kell az Isten imádásához, a Vele való találkozáshoz. Az Úr minden körülmények között ad kiutat, mennyei fényt mutat és egy magasabb rendű, tartalmasabb, isteni életre vivő utat!

Az Isten utáni vágy ereje képes leküzdeni a távolságot. Ez vitte előre a napkeleti bölcseket is! Lehet messziről indulni és úgy eljutni Krisztushoz, de az ellenkező útra is vezethet, a Krisztus ellenforduláshoz, mint Heródest- mondta a református püspök, majd hozzátette: Krisztus születése ma is zavart okoz, a heródes arcú emberek ma is féltik Krisztustól az életüket, ezért elkerülik a személyes találkozást Jézussal, vagy támadásba mennek át, hadat üzennek az üdvözítőnek és lesajnálják a kapott jeleket és így válnak az élő Isten útonállóivá.

Isten közelben azonban megváltozik az út és megváltozik maga az ember is, ahogy ez történt a napkeleti bölcsekkel. Krisztus más útra, a jobbik útra kötelez. Az Őt magasztaló ember nem lehet a gonosz eszköze. Isten a bölcseknek is jelet adott, más úton kérte, hogy hazatérjenek, de mi sokszor nem vesszük észre, érzéketlenek vagyunk az intő jelekkel szemben- emelte ki Fekete Károly.

A bölcsek története figyelmeztetés számunkra, hogy a hamis célokról Isten is tud és szeretne minket kimenteni a tévutakról! A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az úrvacsorás istentiszteleten prédikációja végén kiemelte: „Látnunk kell Isten útját az emberhez, mert ez az igazi főút, és Jézusban az Istenhez vezető út az egyetlen, amely járható mindenki számára”.