Rendszerüzenet
2015. december 18.

Házaspárok vasárnapja Nyírmeggyesen

Istennek hála, hogy gyülekezetünkben immár második alkalommal köszöntötték a jubiláló házaspárokat 2015. december 13-án. Sok házaspárt keresett fel Tiszteletes Úr, hogy Isten színe előtt újból fogadalmat tehessünk, ezért köszönet illeti. Ezen a hálaadó istentiszteleten 17 házaspár ( 5 – 10 – 15-…55 év ) jelezte részvételi szándékát, ezért Istené a dicsőség. Örömmel és hálával telve köszönöm meg az én Mennyei Atyámnak, hogy én is ott lehettem köztük.

Az istentisztelet a gyerekek adventi szolgálatával kezdődött: verset mondtak, énekeltek, s meggyújtották az adventi közsorún az első három gyertyát.  Az igei gondolat a prédikációban  így fogalmazódott meg: „Isten mondanivalója”. Urunk ma is szól hozzánk Szentlelke által, igéjén keresztül. Ha figyelünk a szavára, tovább adhatjuk másoknak. Nagy ajándék, ha a házaspár együtt hallgathatja Isten szavát.

Talabos Endre  Gondnok Úr szívhez szóló köszöntőt mondott, amiért hála: „Akkor azt mondta az Úr Isten, nem jó az embereknek egyedül lenni, alkotok hozzá illő segítőtársat.” 1 Mózes 2,13. Ezt követően a Tiszteletes Úr házaspáronként megáldott bennünket és átvehettünk: emléklapot, 12 jó tanácsot, házaspárok imádságát, áldó igét és egy szál rózsát. Majd a házassági eskü elmondása következett, az egykori fogadalomtétel megerősítésére. Éles Sándorné megható gondolatait vers formájában hallgathattuk meg ( Istennel együtt ünnepelni )  , amiért hálás köszönet. Sikerült meglepni a lelkipásztor családot egy kis gyülekezeti ajándékkal, mivel 5 éve szolgálnak Nyírmeggyesen hűséggel, szeretettel.

Ezen az istentiszteleten, mi jubiláló házaspárok különösképpen hálát adhattunk Istennek az Ő drága ajándékáért, egymásért, családunkért. Megköszönve Isten szívünket, lelkünket meggazdagító áldását, elmondhattuk a Biblia szavaival: „Mindeddig megsegített minket az ÚR!” (I. Sámuel 7. 12).

Mindig emlékezetes lesz advent harmadik vasárnapja, ezért az alkalomért. Hála és köszönet a mai ünnepi istentiszteletért! Dicséret, dicsőség, tisztesség és hálaadás a mi Urunknak! Jézus azt mondta a házasságról: „Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza.” Máté 19:6.

Nyírmeggyes, 2015. december 13. Gere Istvánné és Éles Andrásné